Šeks posprdno komentirao moguću Karamarkovu kandidaturu: Šanse su mu dvije nule

Šeks posprdno komentirao moguću Karamarkovu kandidaturu: Šanse su mu dvije nule

– On je najmanje pozvan da procjenjuje stanje u HDZ-u. A njegovi izgledi da uspije pobijediti na izborima za predsjednika HDZ-a su ravni – dvije nule, rekao je u ponedjeljak Vladimir Šeks, komentiravši za Jutarnji list najavu moguće kandidature Tomislava Karamarka za novog šefa HDZ-a na unutarstranačkim izborima koji će se u vladajućoj stranci održati u proljeće iduće godine.

Bivši šef HDZ-a rekao je u ponedjeljak u Kninu na proslavi Dana pobjede da ozbiljno razmišlja o mogućnosti da se natječe na izborima za novog čelnika HDZ-a.

– Karamarko očito smatra da može još jednom biti izabran, ali, realno, on nema baš nikakve šanse da ponovno postane predsjednik HDZ-a. On se možda i dalje druži s nekim svojim bivšim ministrima poput Mire Kovača, ali ako Kovač ima ikakve ambicije u tom smislu, on će ih pokušati realizirati u nekoj drugoj kombinaciji, a ne s Karamarkom – tvrdi izvor iz HDZ-a.

Plenkovićev bliski suradnik tvrdida je HDZ danas moderna europska stranka desnog centra, a Karamarkov HDZ bio je previše desno da bi imao potencijal za suradnju s drugim strankama.

“Uostalom, matematički gledano, nama Karamarkova kandidatura sigurno neće štetiti, on bi se ionako borio za glasove članova s nekim drugim kandidatima za predsjednika stranke poput Mire Kovača ili Davora Ive Stiera!, zaključuje izvor.

Foto:Lana Slivar  Dominić/Hina