Ispraćaj Bandićeve majke u Hercegovini: Gradonačelnikov protokol organizirao prijevoz autobusom

Ispraćaj Bandićeve majke u Hercegovini: Gradonačelnikov protokol organizirao prijevoz autobusom

Ulazi u urede zagrebačke Gradske uprave i Holdinga oblijepljeni su osmrtnicama kojima se i zaposlenici i građani koji imaju kakvoga posla s gradskim službama obavještavaju da je gradonačelniku Milanu Bandiću preminula majka. Blagica Bandić preminula je u ponedjeljak u 89. godini, a danas u 17 sati pokopana je na groblju Pogledača, u Poganoj Vlaki u Hercegovini, prenosi Index.hr.

Protokol organizirao autobuse

Iz Indexa navode da su od dva neovisna izvora doznali da je protokol zagrebačkog gradonačelnika organizirao autobuse kojima su zaposlenici Grada i Holdinga te gradski zastupnici mogli otići u Hercegovinu na pogreb gradonačelnikove majke. Podatke o broju zaposlenika koji su se odazvali te tko je i koliko platio autobuse iz Indexa su zatražili od zagrebačke Uprave i Holdinga, ali ih do zaključenja ovog teksta nisu dobili odgovor.

Prgomet poslao poziv gradskim zastupnicima

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet svim je gradskim zastupnicima poslao poziv da organiziranim autobusima odu na sprovod. Autobusi su s parkirališta Gradskog poglavarstva krenuli u 9 sati, a Prgomet je zastupnike u pozivu obavijestio da si sami organiziraju hranu za put.

“Zbog udaljenosti ispraćaja i velikih vrućina nije neophodno donositi cvijeće. Prema običajima kraja na licu mjesta je moguće participirati (naravno u željenom iznosu i po mogućnostima) za svetu misu”, stoji na kraju Prgometovog poziva.

Foto: Edvard Šušak/Hina

Facebook Comments