Josipovićevo pitanje je neprimjereno: Ja nikad neću komentirati kako je Kolinda odjevena i kako izgleda

Josipovićevo pitanje je neprimjereno: Ja nikad neću komentirati kako je Kolinda odjevena i kako izgleda

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš za N1 je komentirala, između ostalog govor predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Kninu.

“Ja nikad predsjednicu ne komentiram i neću nikad na način što je imala odjeveno i kako izgleda, to mislim da ne treba činiti i krivo je, ne bih upotrijebila riječi koje je bivši predsjednik upotrijebio, ja je uvijek gledam u kontekstu onog što govori i kako se obraća. Svaki put kad predsjednica govori, bez obzira gdje, ona predstavlja Republiku Hrvatsku”, rekla je Mrak Taritaš.

Ponovila je da joj je bilo neugodno tijekom predsjedničina govora u Kninu, gdje je zabunom rekla da je bila pomoćnica glavnog tajnika UN-a.

Komentirajući izjavu bivšeg predsjednika Ive Josipovića, koji je rekao da su se mnogi, gledajući govor predsjednice, upitali je li prethodno konzumirala alkohol, Mrak Taritaš je rekla da to pitanje neće postaviti, jer to smatra neprimjerenim.

“Moram priznati, vrlo teško mogu prepoznati je li netko bio pod konzumacijom bilo čega, je li bilo visoke temperature, umora, manjka koncentracije. Ako netko u toku dana ima peti ili šesti govor, nije više dovoljno koncentriran i ja u to neću ulaziti”, rekla je Mrak Taritaš.

“Meni je ovaj put bilo strašno neugodno. Ja se sramim zbog nekog drugog, gledala sam u pod zato što je Kolinda Grabar Kitarović i moja predsjednica, ona je predsjednica svih građanki i građana Republike Hrvatske i bolje bi bilo da je rekla pet rečenica, nego ovo”, rekla je predsjednica GLAS-a.

Istaknula je da je predsjednica svoju ulogu doživjela – estradno. “Od prvog dana mandata krenula je u kampanju. Sve što je radila, radila je kako bi osvojila drugi mandat. Mislim da bi bilo jako dobro da ona nekako s ovim krajem godine i završi svoj mandat”, rekla je Mrak Taritaš.

Komentirala je i predsjedničinu najavu ponovne kandidature, što je izjavila na kninskoj tvrđavi. “Ono što morate znati, uvijek trebate vjerovati onom što čujete, a ne ono što predsjednica kaže. Prvo je rekla da će svoju kandidaturu najaviti jednog lijepog sunčanog dana, a onda je rekla da ne želi zasjeniti dan svojom kandidaturom i onda je iskoristila Knin da najavi da će ići u kampanju. Nije bilo nijednog razloga, ona je mogla iskoristiti niz stvari i reći da ide u kampanju, umjesto ovoga u Kninu”, rekla je Mrak Taritaš.

Foto: Damir Senčar/Hina

Facebook Comments