Što je uzrok tragedije u Hvaru: Noć prije talijanska obitelj jela školjke u poznatom restoranu na rivi, inspekcija navodno već uzima uzorke

Što je uzrok tragedije u Hvaru: Noć prije talijanska obitelj jela školjke u poznatom restoranu na rivi, inspekcija navodno već uzima uzorke

Danas oko 10.10 sati PU Splitsko-dalmatinska je dobila poziv iz Hvara da je kapetan jedrenjaka, koji plovi pod hrvatskom zastavom, najavio uplovljavanje u luku jer je na brodu preminuo jedan muškarac, prenosi Slobodna Dalmacija.

Liječnički tim HMP iz Hvara promptno je izašao u susret brodu i potom utvrdio da je čovjek preminuo prije njihovog izlaska na intervenciju, međutim, dvoje djece je pod sumnjom trovanja hranom u teškom stanju prevezeno helikopterom na odjel Pedijatrije u splitskoj bolnici.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o talijanskim državljanima, a hitne službe su naknadno pozvane zbog još dvije odrasle osobe koje se loše osjećaju, pa se helikopter vratio i po njih te ih prevezao na odjel Zaraznih bolesti splitske bolnice.

Jutarnji list je objavio informaciju da je obitelj noć prije večerala školjke u uglednoj hvarskoj konobi na rivi u gradu Hvaru. Prema navodima Jutarnjeg, večerali su dagnje, a tijekom noći su neki već počeli osjećati slabost.

U spomenutom restoranu navodno po službenoj dužnosti već postupaju dr. Linda Kovačić, spec. epidemiologinja iz NZJZ SDŽ – Ispostave Jelsa, i sanitarni inspektor Stipe Čikeš.

Međutim oni nisu htjeli dati nikakve informacije o slučaju. Za to su vele ovlašteni glasnogovornici ustanova u kojima rade, a oni te podatke mogu dati tek nakon završene obrade, odnosno analiza izuzetih uzoraka hrane.

Foto: Hina/ TZ Grada Hvara