Vlasnik broda na kojem su se otrovali Talijani je Hrvat iz Omiša: Ne želi ništa komentirati

Vlasnik broda na kojem su se otrovali Talijani je Hrvat iz Omiša: Ne želi ništa komentirati
Dvojici policajaca koji su u Hvaru obavljali očevid na brodu Atlantia, na kojemu je došlo do smrti 57-godišnjeg talijanskog turista i teškog trovanja još petero osoba, također je pozlilo, potvrđeno je za tportal.

Prevezeni su na pregled u prostorije Hitne pomoći. Zasad nije utvrđeno je li njihovo stanje uzrokovano eventualnim curenjem plinova, koje se neslužbeno smatra uzrokom ove tragedije, ili se naprosto radi o posljedicama duljeg rada u zatvorenom prostoru i na visokim temperaturama.

‘Možemo potvrditi da su dvojica policijskih službenika osjetili slabost i preventivno su odvedeni na liječnički pregled’, kazali su za tportal iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Kako je tportal kasnije doznao, policajci su dobro te su oko sat vremena nakon objave prve informacije pušteni kući.

Brod Atlantia tradicionalni je drveni gulet i jedrenjak za grupe do 11 osoba, renoviran 2009. i 2015. godine, u vlasništvu obiteljskog obrta za pomorski i obalni prijevoz putnika ‘NAVIS‘ iz Omiša. Ima veliki salon, četiri dvokrevetne i jednu trokrevetnu kabinu s kupaonicom, te veliku palubu. U špici sezone iznajmljuje se za 11.900 eura tjedno, uz doplatu za hranu i piće.

Tportal je kontaktirao Zorana Bauka, vlasnika ovog obrta, no on je odbio komentirati cijeli slučaj.

Foto: guletbroker.com