Fra Ante Čovo poručio roditeljima da budu oprezni prema medijima i ustanovama: Ne dajte odgoj iz svojih ruku

Fra Ante Čovo poručio roditeljima da budu oprezni prema medijima i ustanovama: Ne dajte odgoj iz svojih ruku

Gvardijan svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Ante Čovo u četvrtak je poručio roditeljima da ne dopuste medijima i ustanovama da odgajaju njihovu djecu, te da ne daju kršćanski, ljudski odgoj nikome iz svojih ruku.

Ne dopustite da moderne tehnologije, mediji, pa ni obrazovne ustanove odgajaju vašu djecu jer će nad njima zatvoriti nebo. Imat ćete možda poslušnike, imat ćete možda intelektualce, ali nećete imati cjelokupne osobnosti. Zato ne dajte kršćanskoga, ljudskog odgoja nikome iz svojih ruku, istaknuo je fra Ante Čovo obraćajući se nazočnima na kraju središnjega misnog slavlja na blagdan Velike Gospe, pišu 24sata.

Mladima je poručio da ne odlaze iz Hrvatske radi materijalizma, te da ih je Bog, udjeljujući im darove, postavio u Hrvatskoj.

– Bog Vam je udijelio tolike darove, sposobnosti, talente i postavio vas ne u Irsku, Švedsku i Njemačku nego u Hrvatsku. I vi odlaskom iz Hrvatske zatvarate nebo jer osiromašujte Lijepu našu svojim darovima i svojim sposobnostima. Nemojte dopustiti da vas materijalizam odvede daleko od Lijepe naše, da vam kupi jednosmjernu kartu i onda dođete ovdje natrag i onda kažete – ovdje nema sposobnih, ovdje nema vrijednih, ovdje se ne isplati živjeti, rekao je fra Ante Čovo. Mladima je poručio i kako nema ljepšega života, ugodnijega i duhovnijeg života od Hrvatske.

– Ostanite gdje vas je Bog zasadio, istaknuo je gvardijan svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Ante Čovo i pozvao političare, medije, znanstvene i kulturne ustanove da, kako se izrazio, “ne zatvaraju nebo nad hrvatskim čovjekom”.

Čovo je, podsjetimo, predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, a potom i premijeru Andreju Plenkoviću te cijeloj sviti koja mu je bila u pratnji, kada su ušli u crkvu prije početka Sinjske alke rekao je ‘Klekni i moli’, pa su s njim klečali i molili pred oltarom.

Foto: Miroslav Lelas/Hina