Milanović optužio HDZ da preko Bandića “kupuje” SDP-ove zastupnike: HDZ mu odgovorio da je luzer

Milanović optužio HDZ da preko Bandića “kupuje” SDP-ove zastupnike: HDZ mu odgovorio da je luzer

Bivši premijer i predsjednički kandidat Zoran Milanović neizravno je optužio HDZ za prelazak Siniše Varge i Milanke Opačić u Bandićevu Stranku rada i solidarnosti. Optužio je premijera Plenkovića za odnosi s “cinizmom i prijezirom prema demokratskim normama” i da je kupio SDP-ove zastupnike “preko ‘off shore’ koalicijske hobotnice koja neumorno dela 365 dana u godini” misleći vjerojatno na Milana Bandića.

Milanovićevu objavu prenosimo u cijelosti:

“Slažem se s Plenkovićem da ‘treba paziti koga se STAVLJA na liste’. Recimo – sve one koje mu je, prema njegovom kazivanju, stavila i preporučila Kolinda Grabar Kitarović i njezini kasnije posmicani savjetnici. Ili razne stranačke posinke i srodne političke maloljetnike bez dana ikakvog iskustva, koje je, preko reda, stavio na liste sam. Stavljanje je glagol koji baš priliči načinu na koji se u HDZ-u dolazi na listu. I Plenkovića je na listu 2011. stavila Jadranka Kosor, dan-dva nakon što ga je učlanila u HDZ. Lijepo joj se i ljudski zahvalio. Ja sam u skoro deset godina puno puta sastavljao liste, ali sam pazio da ljude ne ‘stavljam’, nego da ih predlažem prema nekakvim kriterijima, stažu, zaslugama i radu, čak i kada se radilo o vrlo mladim ljudima. Nezahvalan posao u kojemu sam katkad i pogriješio.

Međutim, sve navedeno nebitno je i blijedi u srazu s cinizmom i prijezirom prema demokratskim normama kojima pršti Premijerova podsviješću bremenita doskočica. Otprilike – pazi koga STAVLJAŠ na liste, jer ću ti sve to pokupovati preko ‘off shore’ koalicijske hobotnice koja neumorno dela 365 dana u godini. Stvarno?”, napisao je Milanović.
Odgovor HDZ-a: Milanović luzer

Ubrzo je stigao i oštar odgovor HDZ-a. Milanovića prozivaju da je luzer koji pokušava HDZ okriviti za prijelazak SDP-ovaca Bandiću, ne bi li “sanirao vlastite frustracije”.

Objavu HDZ-a prenosimo u cijelosti:

“Vođen geslom “važno je sudjelovati”, Milanović svojom već uobičajenom manirom luzera kreće u rekordni, sedmi uzastopni izborni poraz!

Nakon što je vodio svoju stranku u porazima na lokalnim izborima 2013., europskim 2013. i 2014., parlamentarnim 2015. i 2016., kao i u porazu Ive Josipovića na predsjedničkim izborima, Luzer Milanović djeluje kao da želi dobiti drugu priliku kako bi čestitao Kolindi Grabar-Kitarović na pobjedi – za što 2015. nije imao hrabrosti i pristojnosti, u skladu sa svojim sloganom!

Njegovi pokušaji da vlastite frustracije radi čitavog niza odlazaka svojih dojučerašnjih kolega iz SDP-a sanira tako da njihov prelazak pripiše HDZ-u, jednostavno neće i ne mogu proći. Pogotovo stoga što u Klub HDZ-a nitko nije došao, a unatoč tome što je troje zastupnika s naše liste svojevoljno odlučilo otići u oporbu, HDZ drži stabilnu većinu te rješava probleme i nered koje su Luzer Milanović i njegova odabrana družina s katastrofalnim rezultatima ostavili za sobom.” objavili su iz HDZ-a.

Foto: Miroslav Lelas/Hina