Dujmović sumnja da je Plenković odobrio sredstva za Titov brod: Neki HDZ-ovi ministri očito vole diktatora

Dujmović sumnja da je Plenković odobrio sredstva za Titov brod: Neki HDZ-ovi ministri očito vole diktatora

Tihomir Dujmović  traži da se istraži je li bivša  ministrica Gabrijela Žalac samoinicijativno odobrila  sredstva za obnovu Titovog broda  ili je to bila odluka  Andreja Plenkovića.  Dujmovićevo objavu prenosimo u cijelosti.

“Objasnjavajuci gdje ce pronaci nevjerojatnih 40-tak milijuna kuna za obnovu Titovog broda “Galeb”, Vojko Obersnel je ovih dana izjavio da je Titov brod “Galeb” zašticenim kulturnim dobrom proglasio kao ministar kulture – Božo Biškupić! On dodaje i da je bivsa ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac odobrila deset milijuna kuna “ za ovaj projekt” te da je odobreno i dodatnih deset milijuna eura sredstava Europske Unije “što je također moralo odobriti njeno ministarstvo”. Obersnel odgovarajuci na napade lokalne oporbe u riječkom gradskom vijecu zakljucuje:”Dakle, institucijama republike Hrvatske i EU , projekt je dobar i spremni su ga financirati!”.

Hoce li se u ovoj zemlji pronaci neki novinar koji bi istražio kako je i zašto bivša ministrica Žalac odobrila deset milijuna kuna za obnovu Titovog broda, je li to bila njena samostalna odluka ili odluka Vlade, te kako je i zašto dala odobrenje za pribavljanje još deset milijuna eura za taj projekt? Imamo novca za Titov brod ali nemamo za obnovu Matoševe kuce!
Kada je kako i zašto ministar Božo Biškupic proglasio Titov brod ni manje ni vise nego zaštićenim kulturnim dobrom, otvarajući zapravo Obersnelu put za današnji projekt!
I dok s jedne strane zabranjujemo pozdrav ZDS, u isto vrijeme kao država sufinanciramo obnovu Titove ostavštine! Koja je dakle prava politika ove zemlje i ove vlasti: ona koja izbacuje Titovu bistu sa Pantovčaka ili ona koja daje desetke milijuna kuna za obnovu Titovog voznog parka?
Na sto se svelo suočavanje sa proslošću ako jedan simbol totalitarizma glancamo ne bi li dobio stari sjaj,a simbol drugog totalitarizma kriminaliziramo”, ističe  Tihomir Dujmović.

 

Foto: HRT