Smrt na jedrenjaku: Supruga otrovanog talijanskog poduzetnika neće biti na njegovom sprovodu

Smrt na jedrenjaku: Supruga otrovanog talijanskog poduzetnika neće biti na njegovom sprovodu

Razgovara s majkom, hvala Bogu. Da bar takve novosti uskoro primimo i za Eugenijeva sina. Molimo se za to, rekao je Bruno Mancuso, gradonačelnik Sant’Agate di Militello na Siciliji.

Talijan koji je preživio trovanje na Hvaru sad je kod kuće, ali redovito se čuje s prijateljima koji su nakon tragedije koja ih je pogodila ostali na Hvaru. Detalje o zdravstvenom stanju otrovane djece potvrdili su nam i u splitskom KBC-u,pišu 24 sata.

– Djevojčica (14) u subotu je s Dječje intenzivne prebačena na Zavod za endokrinologiju i neurologiju Klinike za dječje bolesti KBC-a Split pa je sad tamo s majkom. Dječak je još na Jedinici intenzivnog liječenja. Njegovo stanje je stabilno – kazala nam je dr. Tatjana Ćatipović Adralić.

Mancuso je nekoliko puta izjavio da je na hvarskom jedrenjaku izgubio brata. Upravo je to za njega predstavljao Eugenio Vinci, sicilijanski poduzetnik koji je preminuo prošli utorak od trovanja ugljičnim monoksidom. Njegovo tijelo danas je na putu za Sant’Agatu di Militello i trebalo bi stići navečer, kako smo doznali iz razgovora s Mancusom. Sprovod će biti u utorak u 15 sati.

– Da, tijelo stiže, a pripreme za sprovod su u punom jeku. Kako su Eugenija ovdje svi poznavali i voljeli, zasigurno će jako puno ljudi doći na sprovod. Mi smo mala zajednica i naša tragedija već je danima u središtu pozornosti naših građana. Svi su oni uz nas u ovim teškim trenucima – rekao je Mancuso i dodao da je njegovoj djeci laknulo kad su supruga i on došli natrag u Italiju, ali i dalje svi osjećaju golemu bol zbog gubitka Eugenija.

Na Vincijevu posljednjem ispraćaju, nažalost, neće biti njegova supruga Manuela Fiasconaro ni njihova djeca koja su u bolnici. Zapravo, na jedrenjaku su se otrovali djevojčica (14) koja je Manuelina kći iz prvog braka te dječak (5) kojeg je rodila u braku s pokojnim Eugenijem. Žena se i sama otrovala i u bolnicu je primljena s teškom kliničkom slikom, ali se trenutačno dobro oporavlja.

Foto: Screenshot/RTL