Pernar pokrenuo grupu “Oštećeni cjepivima”: Već ima više od pet tisuća članova

Pernar pokrenuo grupu “Oštećeni cjepivima”: Već ima više od pet tisuća članova

Ivan Pernar je osnovao grupu “Oštećeni cjepivima” u koju mu se nakon četiri dana prijavilo više od pet tisuća ljudi. Mnogi su podijelili svoja svjedočanstva o tegobama njihove djece  koje su navodno uzrokovanim cjepivima.

“Dobio je temperaturu, počeo je noćima plakati, vrištati, a inače je bio mirna beba, prestala je izgovarati riječi koje je prije cjepiva govorila, izgubila je kontakt s očima, posve zdrava beba počela je urlati, pred očima nam je tonula u autizam, dobio je osip, počeo je kašljati mjesecima, otekla mu je cijela noga, dobio je rane, epileptički napadi, upala mozga, moje dijete je danas invalid, a rođeno je posve zdravo, atopijski dermatitis po cijelom tijelu, nemir, alergije, temperatura, bronhitis, bebe koje spavaju i po tri dana nakon cijepljenja, gubitak apetita”, objavio je jedan roditelj.

Mnogi roditelji nadalje tvrde da su ih liječnici uvjeravali da su takve nuspojave normalne, te da su ih odbijali priznati i prijaviti.

Teško je provjeriti koliko su navodi članova grupe istiniti. Međutim, grupa će zasigurno utjecati na društvenu klimu oko pitanja cjepiva.

Ivan Pernar kao saborski zastupnik i sam je odbio cijepiti tek rođeno dijete, nakon što mu je, kako tvrdi, njegovo prvo dijete nakon cijepljenja oboljelo od autizma.

“Sada vam želim reći zašto vam sve ovo pišem i govorim. Kad se rodio moj prvi sin Mathis bio je prekrasno dijete, uvijek nasmijan i vedre naravi. Gledao bi me oči u oči i na svaku moju grimasu odgovorio kopiranjem. Ja se smijem on se smije, ja se namrštim, on se namršti.

Međutim, nakon cijepljenja u ranoj dobi počeo sam primjećivati promjene u njegovom ponašanju, kontakt očima je izostao, a nekad vedro dijete počelo je imati stalno tužan izraz lica, osmjeha na njemu više nije bilo. Počeo je slagati stvari u nizove, a na pitanje kako se zove odgovarati “on se zove Mathis”.

U jednom trenutku shvatili smo da nešto nije uredu i dijagnosticiran mu je Asperger, najblaži tip autizma, ali za mene to nije nikakva utjeha.
To je bilo veselo i zdravo dijete, a danas to nije, tada sam krenuo proučavati i shvatio da postoji zavjera farme, politike i medija čiji je cilj maksimizacija profita, na štetu ljudi”,napisao je prije nekoliko dana Ivan Pernar.

Foto: Edvard Šušak/Hina