Rim ima Cicerona, Atena Demostena, a Hrvatska Radmana Grlića: Ha, čujte, znate, pazite, sad je, tu je

Rim ima Cicerona, Atena Demostena, a Hrvatska Radmana Grlića: Ha, čujte, znate, pazite, sad je, tu je

Nakon slučaja prve tajnice u Veleposlanstvu u Berlinu Elizabete Mađarević koja je suspendirana zbog rasističkih ispada otvorilo se pitanje treba li pojačati kontrolu zapošljavanja u veleposlanstvima. Odgovor je pokušao, ali dosita pokušao, dati ministar vanjskih poslova Goran Grlić Radman.

Prva tajnica u Veleposlanstvu u Berlinu Elizabeta Mađarević svojim je ispadima o ”bijeloj Europi” šokirala javnost. Nakon što su mediji razotkrili što je sve Mađarević pisala po društvenim mrežama, suspendirana je i prijeti joj – otkaz!

Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov uoči užeg kabineta Vlade pitala je ministra vanjskih poslova Gorana Grlića Radmana treba li pojačati kontrolu zapošljavanja u veleposlanstvima i konzulatima. Budući da ga je teško prepričati, odgovor ministra prenosimo u cijelosti:

”Čujte, svugdje ima i određenih… Mi smo živa zajednica i svi mi želimo raditi, pridonositi, unaprijediti službu, tako da svi oni eventulani propusti bit će u svakom slučaju razmatrani, a nama je u interesu imati jednu dostojnu službu vanjskih poslova, hrvatsku službu vanjskih poslova, tako da ćemo raditi…”, odgovorio je inoministar.

Na pitanje nisu li ovaj propust otkrili mediji, Radman je odgovorio:

”Ha, čujte, znate, pazite, sad je, tu je, tu je jako puno nekih novih elemenata i okolnosti, znate. Digitalizacija je suvremena i donosi dakle i neke nove isto tako zamke. U svakom slučaju, ono što sam rekao, diplomat koji je upućen u zemlju primateljicu je 24 sata diplomat i on zastupa interese, državne interese Vlade Republike Hrvatske, a i svaki državni službenik koji dolzi u Ministarstvo vanjskih poslova potpisuje upravo tu… evo ga. Žurim, čujte, počet će sastanak, znate ovaj oprostite”, rekao je Goran Grlić Radman.

Na kraju je rekao da se Predsjednica i premijer još nisu dogovorili oko njegova nasljednika, ali da je izbor u tijeku.

Foto: Admir Buljubašić/Hina