Kujundžić o Plenkovićevim kritikama: Ja sam Hrvat, nitko mene nije lupio po prstima

Kujundžić o Plenkovićevim kritikama: Ja sam Hrvat, nitko mene nije lupio po prstima

Nakon što ih je na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković upozorio da su “članovi Vlade, a ne sindikata”, nakon sjednice su ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i ministar zdravstva Milan Kujundžić rekli kako ih premijerova poruka nije zasmetala i vjeruju da će se naći sredstva za njihove zahtjeve, prenosi N1.

Plenković je na sjednici Vlade u sklopu točke o pokretanju pregovora o izmjenama Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja poručio da su ministri obrazovanja i zdravstva, “koji se zalažu da se riješe određeni zahtjevi sindikata iz njihovih grana, članovi Vlade, a ne članovi sindikata”.

“Bilo je baš simpatično”, kratko je komentirala Divjak tu izjavu nakon sjednice rekavši kako je premijerov komentar nije zasmetao.

“Vrlo jasno sam se od samog početka zalagala za ulaganje u znanost kao prioritet, oko toga nema diskusije, a o konkretnim rješenjima treba se razgovarati. Većim zalaganjem će i javnost prepoznati da ne može biti većeg napretka, pa i onog ekonomskog, bez da više ulažemo, ne samo u gradnju i opremanje, nego i u ljude u obrazovanju”, naglasila je Divjak.

Dodaje kako je svjesna da je članica Vlade “ali dolazi iz akademske zajednice, gdje se izražavanje stavova i stavljanje jasnih prioriteta u prvi plan potiče i mora biti ministrova zadaća”.

Novinari su pitali i ministra zdravlja Milana Kujundžića da prokomentira Plenkovićevu poruku.

“Nije lako nalaziti novce, a isto tako vjerujem da će se novci naći i da će sve biti dobro”, kazao je Kujundžić.

No, nije mu se svidjelo pitanje je li to bila svojevrsna premijerova kazna jer ga je “lupio po prstima”. “Nitko mene nije lupio po prstima, niti se ja svrstavam nigdje, ja sam Hrvat, koji je za hrvatski narod, hrvatske liječnike, sestre i pacijente”, odvratio je Kujundžić.

Foto: Admir Buljubašić/Hina