Veliki povratak Milijana Brkića: Izgladio odnose s Plenkovićem, a sudjelovat će i u Kolindinoj kampanji

Veliki povratak Milijana Brkića: Izgladio odnose s Plenkovićem, a sudjelovat će i u Kolindinoj kampanji

Iako se Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a, bio distancirao od predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović jer se u jeku afere SMS odrekla svog savjetnika, a Brkićeva bliskog suradnika Vlade Galića, njihovi odnosi uoči predsjedničke kampanje ipak su otoplili.

Brkić se tako, prema informacijama iz HDZ-a, ponovno približio K. Grabar-Kitarović, njih su dvoje obavili razgovor, a možda i izgladili situaciju u kojoj se predsjednica, odričući se savjetnika zbog afere SMS, zapravo odrekla i Brkića koji joj je prije pet godina odradio veliki dio pobjedničke predsjedničke kampanje, piše Večernji list.

zvori iz HDZ-a i predsjedničina stožera kažu da će Brkić, s pozicije zamjenika predsjednika HDZ-a, operativno sudjelovati u njezinoj kampanji te da će u kampanji, kao i prije pet godina, biti zadužen za birače u Hercegovini. – Predsjednica i Brkić imali su problema u odnosima, ali dogovor je da on sudjeluje u kampanji. Uostalom, predsjednica je kandidatkinja HDZ-a, Brkić je zamjenik predsjednika i logično je da i on da svoj doprinos u kampanji. Njegove vještine na terenu su poznate, a nama je potreban svaki čovjek – rekao nam je izvor iz predsjedničina stožera. Time su otklonjeni raniji stavovi da će Brkić biti pasivan ili da će pak otežavati kampanju.

U HDZ-u se čuju i informacije da je predsjednica i Ivana Anušića izabrala za šefa svog stožera na Brkićev prijedlog, odnosno da je njegov izbor rezultat dogovora predsjednice i Milijana Brkića koji je javno pohvalio Anušićev izbor. Iako se Anušića percipira kao čovjeka koji je blizak Brkiću, on je uspio pod okrilje HDZ-a vratiti Osječko-baranjsku županiju, dobro kotira na terenu, dragovoljac je Domovinskog rata i ima prolaz kod desnijeg biračkog tijela.

Čini se da  Brkić  trenutno  nije ni u tako lošim odnosima s Plenkovićem kako se to javno prikazuje, nego da se obojica političara vode onom “ruka ruku mije” i interesno se povezuju kada im to odgovara.

Foto: Tomislav Pavlek/Hina