Bandića napustila još jedna “anđelica”: Jesu li presudili njegovi neumjesni komentari?

Bandića napustila još jedna “anđelica”: Jesu li presudili njegovi neumjesni komentari?

Dajana Antonija Bebek, glasnogovornica gradonačelnika Milana Bandića, podnijela je ostavku nakon gotovo četiri godine rada u njegovoj službi. Ona je tako postala četvrta bivša glasnogovornica, a prije nje na toj su dužnosti bile Vesna Kiprijanovska, Iva Mia Erak i Martina Šušnjara, prenosi 100 posto.

Zašto je Bebek dala ostavku, još nije poznato, no možda jedan od razloga leži u kritici koju joj je šef uputio prilikom najave Zagrebačkog kulturnog ljeta. Naime, tada se gradonačelniku, čini se, nije svidjelo kako njegova glasnogovornica sjedi.

“Sad ću ja malo iznenaditi, neću šokirati našu glasnogovornicu. Vidi se da je dugo bila na HRT-u, da ležerno sjedi kao Khashoggi u fotelji. To valjda pređe u naviku ljudima. Sjedi čak bolje i mirnije od Bačića. On ima malo tvrđu stolicu, a ona se zavalila ovdje”, kritizirao ju je tada gradonačelnik, a što se može čuti od 17. minute videa.

Dajana Antonija Bebek za Bandića je počela raditi u prosincu 2015. godine, kada je u napustila posao glasnogovornice HDZ-a. Prije toga radila je kao novinarka i urednica na HRT-u. Kako je potvrdila u intervjuu za 100posto, bio je to velik izazov.

“Gradonačelnik ima jednak intenzitet obaveza svih 365 dana, tako da je nama koji radimo u njegovom uredu raspored podjednako izazovan tijekom cijele godine. Ovaj posao je jako zanimljiv, barem meni, kombinacija je uredskog i terenskog rada. Uvijek sam među ljudima i u središtu zbivanja. Nekome bi možda bio naporan, ali meni je stil života. Nema fiksnog radnog vremena, ali bilo bi pretjerano reći da nema odmora.

Tamo sam gdje su gradonačelnik i novinari zajedno. Sve u svemu, ponosna sam na svoj posao i velika mi je čast biti glasnogovornik u Uredu gradonačelnika jedne europske metropole koji na toj dužnosti služi građanima već 19 godina i koji je osvojio šest uzastopnih mandata”, rekla nam je Bebek.

No, čini se da je njihovoj poslovnoj suradnji ipak došao kraj, te da je Milana Bandića napustila još jedna “anđelica”.

Foto: HDZ