Plenković žestoko uzvratio Bernardiću: Još jednom laže, dezinformira i zagađuje komunikacijski prostor

Plenković žestoko uzvratio Bernardiću: Još jednom laže, dezinformira i zagađuje komunikacijski prostor

Predsjednik Vlade Andrej Plenković osvrnuo se i na izjavu predsjednika SDP-a Davora Bernardića koji je izrazio zabrinutost jer je policija reagirala tek dvadeset i treći dan nakon što zaprimila prijavu i pritom se zapitao koja je tu uloga ministra unutarnjih poslova Božinovića i premijera Plenkovića.

“I ovim izjavama Bernardić još jednom laže, dezinformira, zagađuje komunikacijski prostor neistinitim tvrdnjama i neistinitim informacijama, koristeći jedan mučan događaj koji je vezan za ove optužbe koje idu prema Damiru Škari u vezi pokušaja silovanja”, rekao je Plenković.

“Naravno da ni ja, a ni ministar unutarnjih poslova o tome niti smo imali informacija niti je posao predsjednika Vlade niti ministra da radi posao Hrvatske policije”, ističe.

“Hrvatska policija kao što ste vidjeli, a kasnije sud, je djelovala učinkovito i onako kao što institucije trebaju djelovati i raditi. A ove njegove izjave su apsolutno na tragu svega onoga što od njega cijelo ovo vrijeme slušamo, a to je jedna velika praznina i laž”, kazao je predsjednik Vlade.

Podsjetimo, predsjednik SDP-a Davor Bernardić u subotu je, komentirajući prijavu za silovanje bivšeg HDZ-ovog saborskog zastupnika Damira Škare, izrazio zabrinutost jer je policija reagirala tek dvadeset i treći dan nakon što zaprimila prijavu, javlja N1.

“Zašto je Hrvatska policija reagirala tek nakon 23. dana, zašto je optuženi imao informaciju prije bilo kog drugog, tko iz policije štiti osobu optuženu za silovanje i koja je uloga u tome samog ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića”, pitao je Bernardić ustvrdivši da je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović znao sve od prvoga dana. “Samim time sve je znao i premijer Plenković”, zaključio je dodavši da policija u Hrvatskoj mora štiti građane, slabije, one koji su izloženi nasilju, a ne smije štiti članove HDZ-a i nasilnike.

Foto: Denis Cerić/Hina