Spremačica koja je Tarikovoj obitelji ukrala 150 tisuća kuna u zlatu na sudu ga optužila za spolno zlostavljanje

Spremačica koja je Tarikovoj obitelji ukrala 150 tisuća kuna u zlatu na sudu ga optužila za spolno zlostavljanje

Spremačicu se tereti da je poznati par “olakšala” za 150 tisuća kuna, na koliko je procijenjena ukradena zlatnina, te za još 5000 eura i 100 kanadskih dolara. Njena obrana? Tvrdi da joj je to zlato dao Tarik Filipović, kao naknadu za šutnju o spolnom uznemiravanju, prenosi Direktno.

“Ne smatram se krivom”, izjavila je koncem godine izjašnjavajući se o optužnici Anica Jurilj (51) koju tužiteljstvo tereti za krađu prstenja, lančića, narukvica, ali i gotovine supružnika Filipović i punice Tarika Filipovića Fehime Šehović.

“Radila sam kod njih od 2010. do 2013. godine. I sve je bilo odlično. Tog 11. ožujka 2013. Tarik i ja smo ostali sami kod kuće, a Lejla i njezina majka su otišle vani. Dok sam spremala veš u jednom trenutku mi je Tarik prišao s leđa i počeo me navlačiti za ramena, aludirajući na seksualne radnje. Počeo me dirati. Bila sam izvan sebe, odgurnula sam ga pitajući ga: Što ti je, što to radiš?”, ispričala je Anica Jurilj na sudu iznenadivši sve prisutne.

Rekao mi je ‘što je tebi, zar ne znaš da ljudi imaju svoje slabosti’. Ja sam se izderala na njega i rekla mu ‘zar te nije sram’. Bila sam šokirana, sva sam se tresla, a on se smijao i rekao mi da se smirim i da će mi sve nadoknaditi, ispričala je u srijedu.

Ističe kako mu je potom poručila da će svima reći kakav je i što je napravio. Prema njezinim riječima, Tarik Filipović joj je poručio da će joj sve nadoknaditi.

Nastavila je potom iskaz rekavši da su se u jednom trenutku Lejla i njezina mama vratila doma, što je ona, kako je ispričala na sudu, iskoristila da izađe iz stana i ode kući.

“U tramvaju sam vidjela da mi je u torbi zlatnina”, objasnila je Anica Jurilj, koja je sudu ispričala kako je pretpostavila da ju je Tarik unutra stavio.

Na pitanje suca Darija Lokasa zbog čega nije ranije izašla s ovom pričom, Anica Jurilj je rekla kako to ne može objasniti: “Jednostavno moja situacija nije bila takva da ja mogu podnijeti tužbu”, piše Jutarnji list.

Foto: Siniša Kaladžija/Hina