Nove optužbe protiv Damira Škare: Bio je agresivan, bezobziran, vulgaran…

Nove optužbe protiv Damira Škare: Bio je agresivan, bezobziran, vulgaran…

Izvan radnog mjesta, Autokluba Siget, Damira Škaru se doživljavalo kao pristojnog gospodina. Bio je bivši boksački šampion, političar, ugledan, vjernik i domoljub. To je mislila i jedna njegova bivša, anonimna suradnica: “Ima jako puno veza u policiji, sudstvu, gradskom poglavarstvu, državi i svi ga iz nekog razloga vole.”

Njegova bivša tajnica prva se suprotstavila takvoj percepciji te je o svemu progovorila za Provjereno: “On je mene doslovno napao s leđa, primio me oko struka, nabio me na sebe i u tom trenutku mi je ruku stavio u grudnjak”, ispričala je.

Nakon njezine ispovijesti, podigla se neviđena prašina, a nama se javilo još žena, koje su imale slično iskustvo. Jedna nije htjela pred kameru, ali nam je njezina majka opisala što joj se usred bijela dana dogodilo na radnom mjestu.

“Rekao joj je: ‘Ja bih tebi lizao p***u dok ne svršiš i i ti bi u sekundi svršila. Ona se zgrozila, sva se preznojila. ‘Strah me je bilo, vidim da je panika među curama'”, ispričala je majka djevojke.

To joj je rekao prije otprilike godinu dana. Na njezino je radno mjesto dolazio redovito. “Ja bi tebe j***o da ti sedam dana ne bi stajala na nogama, da ne bi mogla na noge stati”, rekao joj je i, iako nije bila sama kada joj je to rekao, nitko se protiv Škare nije usudio išta reći.

“Ona je o tome meni šutjela jer se boji. Bojala se onog trenutka kad je vidjela reakciju ostalih cura na samo njegovo prisustvo: ‘Mama, ti ne bi mogla vjerovati da se čovjek može pretvoriti u čudovište u roku par minuta‘”, ispričala nam je njezina majka.

Tek kada je vidjela da je uhićen, odlučila je progovoriti.

“Došla mi je samo s mobitelom i rekla da su ga ulovili. Ja sam ju pitala tko je taj čovjek jer mi nikada nije ništa pričala. ‘Pa znaš, on je meni govorio ružne riječi, meni je neugodno pred tatom govoriti. Ispričat ću ti kad budemo same, čak me je sram i tebi reći.’ Nije mi više ništa htjela govoriti. Ona se boji, nju je strah”, rekla je majka.

Spomenuta djevojka nije jedina koju je strah spriječio da Škaru prijavi policiji. Isto se dogodilo njegovoj bivšoj vanjskoj suradnici koja je za njega radila samo mjesec dana, za što joj on nikada nije platio.

“Nakon što sam u par navrata zatražila i pismeno i usmeno da plati te usluge, Damir Škaro je rekao da sam samohrana majka, da dobro boksa i da bih trebala malo paziti na svoju kćer. Nakon toga me bilo strah za mene i za kćer i odustala sam od bilo kakvih potraživanja”, ispričala nam je Škarina bivša suradnica.

“Nije zazvučala kao prazna riječ. Bilo je jako ozbiljno, prepala sam se”, dodala je te nam objasnila da na policiju nije pomišljala jer je “on već prijetio s tim da ima jako puno veza u policiji“.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina