Bernardić za talijanske provokacije u Rijeci optužio Plenkovića, Vladu i pozdrav “Za dom spremni”

Bernardić za talijanske provokacije u Rijeci optužio Plenkovića, Vladu i pozdrav “Za dom spremni”

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić održao je konferenciju za medije na kojoj je komentirao provokacije koje stižu iz Italije, prenosi N1.

Upitan za komentar predsjedničinog pisma Miloradu Pupovcu Bernardić kaže: “Nećemo mi više komentirati Pupovca, sapunicu ćemo prepustiti vladajućima. Mi se bavimo ključnim temama za hrvatske građane, jedan od njih je borba protiv korupcije”.

Incident s Talijanima smatra važnijom temom od Pupovca, kazao je.

“Ono što se jučer dogodilo u Rijeci je odraz klime u društvu koji je ostvarila Vlada tolerirajući nasilje. Iznimno je važno da se fašizam ukloni iz javnog prostora, a svi fašistički simboli zabrane”, kaže Bernardić.

Upitan je potom kako misli da je hrvatska Vlada odgovorna za klimu u Italiji i Trstu.

“Činjenica je da je Tajani Plenkovićev prijatelj iz redova Pučana, koji je u svojim izjavama iskazivao teritorijalne pretenzije na Istru i Dalmaciju…”, rekao je šef SDP-a.

Valjda napomenuti da se talijanski provokatori u svojim objavama i manifestima nisu ni jednom spomenuli Hrvatsku, Vladu RH ni klimu u hrvatskom društvu. Svoje poruke su redovito usmjeravali na talijansku politiku, izravno se osvrnuvši na nedavna politička događanja u toj zemlji. Akcije u Rijeci, poput samog D’Annunzija, vide kao sredstvo kojim će postići političke promjene u vlastitoj zemlji, a ne kao odgovor na bilo kakvo stanje u Hrvatskoj.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina