Plenković želi poniziti Kovača: On je potpuno irelevantan za politiku HDZ-a

Plenković želi poniziti Kovača: On je potpuno irelevantan za politiku HDZ-a

Premijer Andrej Plenković tijekom posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji komentirao je dnevnopolitičke aktualnosti.

Za zahtjeve HVIDRA-e kaže:

“Ja nisam gledao tu pressicu i nisam primjetio da ima bilo kakvog tona koji bi podrazumijevao očekivanja od Vlade. HDZ zajedno s partnerima odlučuje tko je u većini, kakva je parlamentarna većina i kako funkcionira.

Što se tiče partnera u parlamentarnoj većini odlučivat će HDZ i vodstvo HDZ-a, a ne netko drugi.”

Ne vidi današnju konferenciju kao napad na njega. Istaknuo je kako je i jučer na početku sjednice Vlade i u medijskim istupima objasnio javnosti stav HDZ-a i njega osobno o cijelom problemu koji traje nekoliko tjedana.

“Rekao sam isto tako da je gosodin Pupovac na svoj način i u svom stilu reterirao.”

Na pitanje je li stav HVIDRA-e i stav Josipa Đakića  kaže da to treba pitati njega i dodaje da će se Đakić ponašati kao zastupnik HDZ-a, kao lojalan član kluba HDZ-. S njim je i dosta razgovarao i uvjeren je da će biti dio politike HDZ-a jer je u Sabor izabran kao zastupnik HDZ-a.

Za pismo predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Miloradu Pupovcu kaže kako je njemu bitno da je on situaciju oko Pupovca protumačio kako to zaista jest i podsjetio da je jučer artikulirao sve, te da je to stav strankie. “Koga god čujete da govori drugačije govori u svoje ime, a ne u ime stranke.”

Dalje nije htio komentirati predsjednicu već je uputio novinare da sva ostala pitanja postave njoj jer oni nisu blizanci i svatko ima svoju poliitčku logiku, a njegova je da smanjuje tenzije u društvu, osudi nasilje, a podsjetio je da je i policija brzo reagirala kod napada u Uzdolju.

Misli da predsjednica nije digla tenzije. Ponovio je da je Hrvatska zemlja i društvo koja je riješila sva svoja strateška pitanja i nabrojao postignuća od Domovinskog rata do danas.

“Ako danas u 2019. ima politčkih snaga na rubovima političkog spektra to je njihov problem, to nije politka ni HDZ-a ni Vlade. Ja sam rekao smanjiti spiralu i to će biti konstantana i to je jedino što je normalno i ispravno, sve ostalo je krivo.”

Na pitanje o najavi kandidature Mire Kovača na mjesto predsjednika stranke kaže kako mu je Kovačeva najava izgledala kao da je u povjerenju najavio u intervjuu svoju kandidaturu. Dodaje da je on irelevantan za politiku HDZ-a i da na politiku stranke ima utjecaj kao jedan građanin Finske na politiku Finske.

Za Mostovu potporu Miroslavu Škori kaže da su priča koja je propala i da su dva puta imali šansu nešto napraviti. “Oni su na putu u irelevantnost i očito gospodin Škoro želi ići s njima istim putem.”

Na kraju je istaknuo da je važnije pričati o bitnim stvarima poput primjera uspješne tvrtke koju je danas posjetio i ponadao se da će i takve priče nekada doći u prime time.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina