Dr. Anđelko Milardović pokreće potpisivanje peticije: Tražimo od Plenkovića da izbaci Pupovca iz koalicije

Dr. Anđelko Milardović pokreće potpisivanje peticije: Tražimo od Plenkovića da izbaci Pupovca iz koalicije

Profesor Anđelko  Milardović  pokreće  potpisivanje  građanske peticije  u kojoj rezolutno  traži od premijera Andreja  Plenkovića da  izbaci  Milorada Pupovca iz vladajuće koalicije.  Povod za ovu vrstu građanskog aktivizma jest izjava predsjednika SDSS-a kojom je usporedio sadašnju Hrvatsku s NDH, ali  se taksativno navode i ostali grijesi vođe  hrvatskih Srba. Milardović  je kritičan i prema  premijeru  Andreju Plenkoviću, kojeg  naziva  Pupovčevim  glasnogovornikom, jer je pokušao uvjeriti  hrvatsku javnost da se njegov  koalicijski partner ispričao iako je četiri  milijuna Hrvata cijeli igrokaza shvatilo posve drugačije.

Milardović  Pupovca naziva moralnim  zlostavljačem Hrvatske i bezobzirnim drznikom, navodi da je predsjednik stranke koju je osnovao ratni zločinac Goran Hadžić, neizravno ga optužuje da radi za srpske obavještajne službe i da je počinio gospodarski  kriminal  dok je bio jedan od vodećih ljudi u Tesla banci.

Milardović navodi da je Plenkovićev strah  od Pupovca puno veći nego što izgleda. Tvrdi da se premijer boji  međunarodne zajednice, kojoj dogmatski i ortodoksno služi. Plenković se, nastavlja Milardović, boji moćnih vladara u sjeni da ne bio optužen za „progon Srba“. Uvjeren je da se država  u slučaju kriminala u Tesla banci boji pokrenuti istražne postupke da ne bi bila optužena za „progon Srba“.

Nakon podužeg opisa svojih stajališta i zahtjeva,  Milardović  zaključuje da  Plenković i Pupovac imaju dosta sličnost, ali da ih najviše veže gola moć, vlast, interes i “lova“.

Peticiju prenosimo u cijelosti.

 

 

GRAĐANSKA INICIJATIVA ZA IZLAZAK IZ KOLACIJE POLITIČARA GOSPODINA MILORADA PUPOVCA

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Trg Sv. Marka 2
10000 Zagreb
Predsjednik
Gospodin Mr.sc. Andrej Plenković

PETICIJA

A.RAZLOG POKRETANJA PETICIJE

1.Uoči preuzimanja predsjedanja Republike Hrvatske Europskom unijom političar gospodin Milorad Pupovac izjednačio je Republiku Hrvatsku s NDH. Riječ je o prvom koraku. Ovim izjednačavanjem prešao je sve granice normalne političke komunikacije i političke etike, nanijevši neopisivu štetu međunarodnom ugledu Republike Hrvatske, s najavom da će je tužiti međunarodnoj zajednici. Zatim se političar Pupovac na konferenciji za medije nije htio ispričati. Riječ je o drugom koraku. Dan nakon Pupovčeva istupa oglasio se Pupovčev glasnogovornik Andrej Plenković. On je četiri milijuna građana uvjeravao da se Pupovac ipak ispričao samo mi to nismo razumjeli! Na rubu pameti! Riječ je o trećem koraku koji je dodatno potakao pokretanje ove Peticije
1.1.Političar gospodin Milorad Pupovac uvrijedio je sve građane i državljane RH, bez obzira na etnički predznak, koji su se na referendumu o suverenosti i samostalnosti izjasnili za samostalnu i suverenu demokratsku Republiku. Ne za NDH!
1.2.Mi gradini Republike Hrvatske nismo se devedesetih borili za obnovu NDH. Mi smo se borili za pluralizam, slobodu, toleranciju, tržišno gospodarstvo, Europu. Borili smo se i borimo se protiv svih oblika nasilja, koje oblike oštro osuđujemo.
1.3.Mi građani i državljani Republike Hrvatske oštro osuđujemo najnovije nasilje spram hrvatskih građana i državljana srpske nacionalnosti. U demokratskoj Hrvatskoj nitko ne može nikoga tući samo zato što je drugi i drugačiji. Zakon treba suprotstaviti svakom nasilju! Ili civilizacija, ili barbarstvo?! Hoćemo civilizaciju! Protivimo se barbarstvu!
1.4.Mi gradini i državljani RH odlučno se protivimo destabilizaciji Republike Hrvatske ,specijalnom ratu čiji su akteri u Republici Srbiji, s agenturom BIA (Bezbednosna informativna agencija) u Republici Hrvatskoj. Čak i unutar hrvatskih institucija. Što radi SOA?

B. DEMOKRACIJA I JEDNAKOST PRED ZAKONOM. PROTIVLJENJE SELEKTIVNOJ PRIMJENI ZAKONA

2.Mi gradini i državljani Republike Hrvatske borili smo se i za konsolidiranu demokraciju. Ne za defektnu demokraciju i političku oligarhiju čiji je član političar Milorad Pupovac,  koji se nakon iznijete teze o istosti NDH i RH i dalje bahato ponaša. Taj se bahati političar i drznik naprosto ne želi ispričati i povući iz koalicije. Toliko o visokoj demokratskoj političkoj kulturi političara Milorada Pupovca.
2.1.Mi građani i državljani, bez obzira na etnički predznak, borili smo se za vladavinu prava i zakona. Za jednakost pred zakonom. Protiv selektivne primjene zakona!.
2.2.U slučaju političara Pupovca država se boji primijeniti zakon u odnosu :
• na njegovu obavještajnu djelatnost u ratu i danas,
• na sudjelovanje braće Pupovac u pobuni i pucanju u Ustav Republike Hrvatske,
• na zagonetno ubojstvo dr. Šretera,
• na kriminal u Tesla banci,
• na nekontrolirano trošenje proračunskih sredstava za potrebe institucija manjinske zajednice,
• na Pupovčevu ulogu u realizacije Plana B, na tragu Memoranduma 2.,uz pomoć Bezbednosne informativne agencije (BIA), i njezine agenture u Republici Hrvatskoj.

C.MI GRAĐANI REPUBLIKE HRVATSKE, VLADA I POLITIČAR PUPOVAC

1.Mi građani i državljani Republike Hrvatske i svi politički Hrvati, odlučno se protivimo sustavnom moralnom zlostavljanju političkog zlostavljača političara gospodina Milorada Pupovca. Taj moralni zlostavljač već 27 godina moralno zlostavlja većinu diskursom i vokabularom bliskom velikosrpskoj propagandnoj mašini, koja desetljećima trabunja o Hrvatima ustašama.
1.1. Mi smo Hrvati i to ćemo biti jer nam je takav identitet, a ne ustaše to jest ono što nam ovaj političar i „komšije“ pripisuju. Sveučilišni profesor lingvistike upao je u taj diskurs, poglavito s iznijetom nakaradom tezom u kojoj Republiku Hrvatsku izjednačava s NDH.
1.2.Mi građani i državljani RH zahtijevamo od Vlade Republike Hrvatske da bude u funkciji cjeline i interesa Republike, ne partikularnih interesa tamo neke koalicije, u kojoj se koaliciji našla stranka SDSS.
1.2.1.Tu je stranku osnovao ratni zločinac Goran Hadžić. Danas joj je na čelu političar Milorad Pupovac. I s tom je strankom Plenkovićev HDZ u koaliciji?! Degutantno! Krajnje politički ne probavljivo. Plenkoviću prihvatljivo, građanima gadljivo!
1.3.Plenkovićev strah u odnosu na Pupovca veći je no što izgleda. Poradi možebitnog isključivanja političara Milorada Pupovca iz koalicije, Plenković se boji reakcija međunarodne zajednice, kojoj vjerno/dogmatski i ortodoksno služi. On se boji moćnih vladara u sjeni da ne bio optužen za „progon Srba“. Država se u slučaju kriminala u Tesla banci boji pokrenuti istražne postupke da ne bi bila optužena za „progon Srba“.
1.3.1.Pupovac bi istraživanje oko kriminala u Tesla banci, baš tako predstavio. Rekao bi da se radi o „progonu“, na etničkoj osnovi, a ne na osnovi kriminala ako ga ima.
1.3.2.Država se ne boji primijeniti zakon u slučaju političara Sanadera i Kuščevića, ali u odnosu na političara Milorada Pupovca, državi se tresu „gaće“.
1.4.Mi građani i državljani Republike Hrvatske dobro znamo da političar Milorad Pupovac ne predstavlja sve građane i državljane srpskog etničkog markera u Hrvatskoj. Taj je manjinski korpus politički disperziran.
1.4.1.Nisu svi Srbi u Hrvatskoj koncentrirani u SDSS
1.4.2.Ne predstavlja Pupovac urbanu populaciju. Ona duboko zna s kakvim manipulatorom i mletačkim trgovcem ljudskim emocijama ima posla. Zapravo ga prezire, jer ju je izdao. Taj političar uglavnom predstavlja ruralnu populaciju kojoj može prodavati ono što već godinama prodaje. Upakirane emocije! I predstave u režiji Pravoslavne crkve u kojim je „ljevičar“ Pupovac glavni lik, onaj koji je naknadno spoznao Krista/Hrista.
1.5.Političar rečeni gospodin Milorad Pupovac otkad se pojavio na političkoj sceni u etno-turbo folk obliku, u društvu pravoslavnih popova, nametnuo se ON tako kao nekakav lider. Lider onom dijelu uglavnom radikalnih hrvatskih državljana srpske nacionalnosti na ex teritoriju tzv. RSK,dok ostali naši urbani Srbi odnosno hrvatski državljani srpske nacionalnosti ovog lika zaobilaze u širokom luku. Jer su ga pročitali, jer im on samo stvara probleme. S njim se nije poželjno identificirati! Štetan lik!
1.5.1. Političar Pupovac je uzurpator identiteta. Pod tim mislimo na njegovu politiku. JA političar Milorad rečeni, Miky Pupovac, od milja Puppy = srpska manjina u RH. To je pogubna i zastrašujuća identifikacija. Ona šteti većini hrvatskih državljana srpske nacionalnosti. Oni se trebaju pobuniti protiv diktature Milorada Pupovca u njihovoj zajednici.
1.6. Na temelju svega opisanog u ovoj Peticiji, u Hrvatskoj imamo posla s defektnom demokracijom. Ona je defektna s obzirom na to da su građani pred zakonom nejednaki, da su neki poput političara Pupovca apsolutno izuzeti. Unatoč tomu Pupovac je neki faktor odnosno čimbenik u koaliciji ili političkom trgovačkom društvu Plenković D.D.
1.6.1.U toj se koaliciji premijeru Plenkoviću tresu gaće pred Pupovcem.
1.6.2. To se događa u slučaju kad političar Pupovac, odnosno politička manjinska velesila krene ucjenjivati, pritiskati i cinkati Vladu međunarodnoj zajednici, Beogradu. Idemo dalje!
1.6.3.To se događa i onda kad ovaj lik krene zavrtati ruku Vladi. Tražiti sve više i više. Daj mi još, daj mi još ! Nikad dosta?! Nezasitnik!
1.6.4.Onda se taj lik krene nametati kao neki su-vladar Republike Hrvatske, kao neki bitan faktor, da ne kažemo čimbenik u Republici. Pupovac toj istoj Republici kaže ,da je ta ista Republika  zapravo „kopija NDH”. A čija je ON kopija ?! Taj čudnovati lik tužnog lica, uigranih dramaturških pokreta ,djelujući ponekad kao tužna uvredljiva „frajla“ ,čovjek koji se nije nikada u životu nije nasmijao, dakle, taj isti i takav čovjek kleveće i laže. Nakon toga se ustrajno ne ispričava! I dalje ustrajava u svojoj drskosti.Kakvog li perverznog lika u politici? Visoko obrazovan (tu nemamo primjedbi!),a takav! Zašto je takav?! Samo on zna, zašto je takav!

D.ŠTO KAO GRAĐANI REPUBLIKE HRVATSKE ZAHTIJEVAMO OD PREMIJERA PLENKOVIĆA I VLADE REPUBLIKE HRVATSKE,TE NADLEŽNIH INSTITUCIJA?

1.Zahtijevamo jednaku primjenu zakona bez obzira na etničke posebnosti.
2.Zahtijevamo da institucije ispitaju navode i saznanja iz medija koji se odnose na obavještajno djelovanje gospodina političara Milorada Pupovca i na kriminal u Tesla banci, te ostala sumnjiva djela ovog političara.
3.Zahtijevamo da iz koalicije istupi gospodin političar Milorad Pupovac, koji je svojom izjavom naštetio ugledu Republici Hrvatskoj uoči preuzimanja zasjedanja EU.
4. Zahtijevamo da nas građane Vlada zaštiti od moralnog zlostavljanja ovoga političara. Mi nismo ustaše, mi smo Hrvati i građani državljani Republike Hrvatske. Sve što njemu /njima počinje s H, automatski se pretvara u U. Nasilnički mijenjaju abecedni niz ! Koji su to likovi?!
5.Zahtijevamo odlučno suprotstavljanje svakom vidu nasilja. Bilo onom fizičkom, bilo mentalnom na tragu sotonizacije jednoga kolektiviteta i izjednačavanja s NDH.
6.Zahtijevamo demokraciju .Protivimo se simulaciji demokracije!
6.1.Protivimo se reverziji demokracije u autoritarni sustav Andreja Plenkovića.
6.2.Obilježija Plenkovićeve autoritarne države u 21. stoljeću su :
• pretvaranje medija u propagandu,
• kontrola i ugrožavanje slobode medija i novinara,
• pretvaranja novinarstva u PR uratke,
• pretvaranje javnog servisa u svoju osobnu propagandnu s kojim upravljanju nama građanima poznate četiri bitne osobe,
• upotreba obavještajne službe u dvorskim bitkama za vlast.
6.3.Postoje neki zajednički markeri Plenkovića i Pupovca koji ih drže na okupu. Ti zajednički markeri su :
• narcisoidnost,
• autoritarnost,
• latentna agresivnost,
• usavršene manipulatorske tehnike vladanja,
• bahatost i arogancija ,
• politički cinizam,
• podcjenjivanje u komunikaciji i držanje „von oben“,
• ignorancija,
• pseudo elitizam,
• visok moralno zlostavljački potencijal,
• makijavelizam kao ekstremni model u novovjekovnoj politici.

Eto, to ih veže skupa? Kakvi Hrvati, kakvi Srbi?! Kakve manjine?! Gola moć, vlast, interes, “lova“. I ništa više! Volja za moć!

7.Zahtijevamo jačanje institucija nacionalne sigurnosti u odnosu na unutarnje i vanjske aktere destabilizacije Republike Hrvatske.
7.1.Zahtijevamo borbu protiv obavještajne mreže BIA koja u Republici Hrvatskoj djeluje kao akter iz sjene u funkciji destabilizacije ustavnog poretka Republike Hrvatske u realizaciji „nepostojećeg“ Memoranduma 2. Tako su govorili za Memorandum 1 da je „nepostojeći dokument“. A dobro smo ga osjetili na vlastitoj koži.

Nadamo da i očekujemo da će bar jednom Vlada poslušati glas građana?! Samo se nadamo?!
Očekujemo Godota! A što ako ne dođe? Onda ćemo se objesiti za drvo! Tako su zborili Estragon i Vladimir u  Beckettovoj drami.

U ime Građanske inicijative

Prof. dr.sc. Anđelko Milardović
Redoviti profesor političkih znanosti u trajnom naslovnom zvanju
Znanstveni savjetnik u trajnom zvanju

Split-Zagreb ,10.rujna 2019.

Peticiju možete potpisati  OVDJE

Foto: N1