VIDEO: Što je sutkinja poručila branitelju koji je razbio dvojezičnu ploču u Vukovaru

VIDEO: Što je sutkinja poručila branitelju koji je razbio dvojezičnu ploču u Vukovaru

Ivan Penava, HDZ-ov gradonačelnik Vukovara reagirao je na izjavu sutkinje tijekom izricanja presude protiv branitelja Marijana Živkovića zbog razbijanja dvojezičnih ploča u Vukovaru. Izjavu sutkinje Penava vidi kao simbol nedostatka osjećaja hrvatske politike prema Vukovaru.

Penava je podijelio emotivan video u kojem Marijan Živković pred sudom govori da se ne slaže s umanjivanjem vlastite odgovornosti za čin koji je učinio,spomenuo je sinove koje je izgubio u ratu. Na to mu je sutkinja rekla da iskreno suosjeća s njim, ali da to ne mijenja činjenicu da je kriv. Dodala je i da se za žrtvama žali u tišini i u srcu, a ne javno.

Gradonačelnikovu objavu prenosimo u cijelosti:

[KONAČNO JE NETKO IZREKAO STAV KOJEG HRVATSKA DRŽAVA IMA PREMA VUKOVARU I STRADALNICIMA DOMOVINSKOG RATA POSLJEDNJIH 28 GODINA]

Stav svakoga suca u postupku u kojem sudi, bez obzira na njegovo ime i prezime, trebao bi biti službeni stav hrvatskog pravosuđa i Republike Hrvatske. Ovom prigodom nam poručuju da im je duboko žao i da nam to netko mora reći – svoju tugu držite u sebi.

Očito da iskazivanjem svojih osjećaja i tuge narušavamo nečiji mir.

USTAV REPUBLIKE HRVATSKE
Članak 58.
(3) Posebnu skrb država posvećuje zaštiti hrvatskih branitelja, hrvatskih ratnih vojnih invalida, udovica, roditelja i djece poginulih hrvatskih branitelja.

Sramim se institucija ove države i osoba koje ih vode na ovaj način!

Foto: Fah