Bio je medijska zvijezda, sada tvrdi da je žrtva rasizma: Svećenik iz Tanzanije pritvoren zbog spolnog zlostavljanja djevojčice

Bio je medijska zvijezda, sada tvrdi da je žrtva rasizma: Svećenik iz Tanzanije pritvoren zbog spolnog zlostavljanja djevojčice

Zbog spolne zlouporabe djevojčice mlađe od 15 godina policija je kazneno prijavila 47-godišnjeg svećenika jedne slavonskobrodske župe, koji je nakon pritvaranja odlukom suda pušten na slobodu uz stroge mjere opreza.

Prema neslužbenim informacijama riječ je o svećeniku iz Tanzanije na službi u Podvinju kod Slavonskog Broda koji odbacuje krivnju i sumnja da je žrtva mještana koji su iskonstruirali slučaj jer mu nisu naklonjeni zbog boje kože, N1.

U župnik u Podvinju je misionar Josaphat Ngimonyi Mosha Tanzanije. Ranije je službovao u Slavonskom Brodu i u Šibeniku. Svojedobno je bio miljenik medija, pa tako Večernji u naslovu prenosi da je “zavolio sarmu i čobanac, te da je pravi Šokac”. Drugi su pisali o “oduševljenoj javnosti, i da “župnik iz Tanzanije pjeva bolje od mnogih Šokaca”.

Za kazneno djelo spolne zlouporabe navodno ga je prijavila 14-godišnja djevojčica. Detalji slučaja još nisu poznati.

Glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nuić je potvrdila da je osumnjičeni 47-godišnjak 4. rujna predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u spolnu zlouporabu ženskog djeteta mlađeg od 15 godina.

“Temeljem rješenja nadležnog državnog odvjetništva policijska uprava u cilju zaštite žrtve provodi mjere opreza izrečene osumnjičeniku”, rekla je Nuić.

Doznaje se da mjere opreza podrazumijevaju zabranu pristupa žrtvama i svjedocima, ali i da je osumnjičeni koji je strani državljanin s prebivalištem u Hrvatskoj morao predati putovnicu.

U policiji ističu da zbog sprečavanja daljnje viktimizacije žrtve ne mogu iznosit druge pojedinosti slučaja. Potvrde li se sumnje iz kaznene prijave osumnjičenom prijeti kazna zatvora od jedne do deset godina.

Foto: Đakovačko

Facebook Comments