U Splitu će se održati međunarodni energetski forum: Stručnjaci će raspravljati o LNG-ju, globalnom zatopljenju i solarnoj energiji

U Splitu će se održati međunarodni energetski forum: Stručnjaci će raspravljati o LNG-ju, globalnom zatopljenju i solarnoj energiji

Sutra u Splitu počinje  3. Međunarodni energetski forum. Okupit će istaknute članove poslovne, političke i akademske zajednice, a o aktualnim energetskim pitanjima raspravljat će na tri panela. Na samom otvaranju raspravljat će se  o globalnim energetskim trendovima i predviđanjima, zatim o Inicijativi triju mora i europskim energetskim trendovima,dok  će zadnji panel pokušati rasvijetliti europske i hrvatske  poglede na solarnu energiju.

Osnivač ovog Međunarodnog energetskog foruma prof. dr. sc. Anđelko Milardović ističe: ”Hrvatska će predsjedati Vijećem Europske unije 2020. godine prvi put i, nadam se, imati fokus na energiji i regiji kao svojim prioritetima.

Potpredsjednik EU-a za energetsku uniju Maroš Šefčovič nazvao je priču Hrvatske „svjedočenjem utjecaja energetske unije na terenu“. Iako je Hrvatska pet godina članica EU i ima značajne rezultate u ostvarivanju energetskih ciljeva EU-a, željeli bismo približiti briselsku poltiku u tim područjima stručnoj zajednici regije, koja često nije svjesna svega što se događa u EU-u. Istodobno, kao mala zemlja i najnovija članica EU, željeli bismo Bruxellesu donijeti mišljenja ključnih regionalnih energetskih čimbenika i potencijalnih investitora.”

Foto: N1

Facebook Comments