Sudac Turudić nije govorio istinu: Postoje snimke koje potvrđuje da mu se policija nije “nabijala” na stražnji dio auta

Sudac Turudić nije govorio istinu: Postoje snimke koje potvrđuje da mu se policija nije “nabijala” na stražnji dio auta

“Ivan Turudić ne govori istinu i ne znam što mu sve to treba. Samo se još dublje zakapa. Mogao je odmah na mjestu platiti 500 kuna kazne i ničega ovoga ne bi bilo.”

Tvrdi to dobro upućen policijski izvor  koji je osobno pregledao svaki detalj snimke načinjene radarskim uređajem Traffivision postavljenim u nabrijani policijski Audi bez vidljivih službenih oznaka. Turudić je u siječnju snimljen kako u okolici Bjelovara vozi brzinom od 132,5 km/h ondje gdje je ograničenje brzine 80 kilometara, piše Večernji list.

Pravomoćno je kažnjen s tisuću kuna. Predsjednik Županijskog suda nakon svega krivnju svaljuje na policijski presretač koji mu se “nabio” na nekoliko metara od stražnjeg dijela vozila te ga, kaže, potaknuo da brže vozi. Medijima je ispričao da je to bila vrlo neugodna situacija. Opovrgnuo je i navode pripadnika policijskih kobri Josipa Blaževića koji je svjedočio na sudu o tome kako su presretačem naganjali Turudića koji se isprva nije želio zaustaviti na svjetlosne signale. Turudić se kune da se odmah zaustavio. “Nikad nisam bježao policiji”, kaže.

– Ma, policija ga u presretaču uopće nije slijedila, niti mu se “nabijala” na stražnji dio njegova automobila. Cijelo postupanje zapravo traje 30-ak sekundi. Presretač je na Turudića naletio u jednom blagom zavoju, a na snimci se potom jasno vidi kako je između Turudićeva i policijskog vozila konstantno osam ili devet isprekidanih bijelih crta po sredini prometnice. Znači, razmak između presretača i Turudića bio je barem 50-ak metara – otkrio nam je policijski izvor.

Foto: Denis Cerić/Hina