Plenkovićev razgovor s “neukrotivim Culejom” iza zatvorenih vrata: Mogu li računati na tvoj glas?

Plenkovićev razgovor s “neukrotivim Culejom” iza zatvorenih vrata: Mogu li računati na tvoj glas?

Koliko je saborski zastupnik Stevo Culej važan Premijeru Andreju Plenkoviću govori činjenica da je za ponedjeljak za razgovor s Culejom izdvojio četrdeset minuta iz vlastitog rasporeda. O čemu su razgovarali nije poznato, međutim, pretpostavlja se da se radilo o Culejovoj podršci predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima.

Da su se Plenković i Culej sreli jedan na jedan, prvi je javnost u srijedu navečer, u svojoj televizijskoj emisiji, izvijestio Velimir Bujanec. Gosti su mu bili Stevo Culej i suspendirani policajac Nikola Kajkić. Njih dvojica su prošli petak snimljeni u društvu Miroslava Škore u Vinkovcima. Kada su mediji Culeja pitali hoće li podržati Kolindu Grabar-Kitarović on je rekao da “ima svog kandidata”, ne kazavši jasno o kome se radi, prenosi Novi list.

Sadržaj razgovora

Neimenovani izvor za Novi list govori da je premijer svog zastupnika telefonski nazvao čim je objavljeno da je bio sa Škorom, konkurentom HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović. I tražio je da u ponedjeljak sjednu i razjasne što to Culej radi sa Škorom. Naravno, Culej je pristao i tako su se on i Plenković našli u Klubu zastupnika HDZ-a. Upućeni kažu da to nije bio neugodan razgovor.

Plenkoviću je, tvrdi neimenovani izvor, najbitnije bilo može li računati na Culejev glas u Saboru. Podrška Kolindi Grabar-Kitarović ga je manje zanimala.

Premijer je navodno ispitivao Culeja zna li koji su planovi Vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, te hoće li biti prosvjeda. Također je navodno rekao da je čuo da Velimir Bujanec nagovara Culeja da pređe u Klub zastupnika kojeg čine Zlatko Hasanbegović, Željko Glasnović i Hrvoje Zekanović.

Foto: Damir Senčar/Hina