Bila jedina kandidatkinja: Šeksova kći postala predsjednica Općinskog suda u Osijeku

Bila jedina kandidatkinja: Šeksova kći postala predsjednica Općinskog suda u Osijeku

Predsjednicom Općinskog suda u Osijeku u petak je imenovana Zrinka Šeks-Poštić, kći jednog od najmoćnijih HDZ-ovaca Vladimira Šeksa.

Zrinka Šeks-Poštić bila je zamjenica predsjednika osječkog Općinskog suda, a od travnja, kad je dotadašnji predsjednik Davor Mitrović imenovan sucem Županijskog suda, predsjednik Županijskog suda u Osijeku Zvonko Vrban imenovao ju je v. d. predsjednice Općinskog suda, piše Jutarnji list.

Nakon što je raspisan natječaj za predsjednika Općinskog suda u Osijeku, Zrinka Šeks-Poštić se kandidirala. Bila je jedina kandidatkinja pa Državno sudbeno vijeće (DSV) nije imalo dvojbi.

No, početkom godine Šeksova kći nije se najbolje provela na DSV-u. U veljači su se birala tri suca Županijskog suda u Osijeku, a konkuriralo je 18 kandidata, među kojima i Šeks-Poštić.

U Slavoniji je poznata kao prva sutkinja koja je još 2015. donijela presudu o ništetnosti ugovora i preplaćenim kamatama na kredit u švicarcima, koji je bio podignut za osobni automobil. Nakon što nije imenovana u Županijski sud, bilo je komentara da se pravosudni sustav koji je Šeks stvarao okrenuo protiv njega. Podsjetimo, Vladimir Šeks ima vrlo velik utjecaj na  hrvatsko pravosuže pa ga nazivaju i ministrom pravosuđa u sjeni.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina