Odvjetnik Damira Škare u ofenzivi: Pokušao zabraniti Provjereno, a sada kazneno prijavljuje žrtvu i novinare

Odvjetnik Damira Škare u ofenzivi: Pokušao zabraniti Provjereno, a sada kazneno prijavljuje žrtvu i novinare

Krešimir Krsnik, odvjetnik Damira Škare, podnio je kaznenu prijavu protiv Škarine žrtve zbog odavanja tajne te protiv novinara i urednice emisije Provjereno zbog poticanja na odavanje tajne, prenosi Dnevnik.hr.

Početkom rujna Krsnik je pokušao i spriječiti emitiranje emisije Provjereno u kojoj je svjedočila žena koja je čelnika AK Siget prijavila za silovanje. Krsnik je tada kazao da su “takve objave u medijima protivne pravu optuženika i suprotne praksi Europske konvencije o ljudskim pravima”.

Škaro prijetio žrtvi

Škaro je od uhićenja početkom rujna u pritvoru, a velikogorički Županijski sud danas donosi odluku o tome hoće li mu produljiti istražni zatvor. Prije mjesec dana određen mu je istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Radi se o dva kaznena djela: spolno uznemiravanje i silovanje.

Podsjetimo, Damir Škaro, bivši saborski zastupnik HDZ-a i bivši čelnik Autokluba Siget, uhićen je nakon što ga je zaposlenica tog autokluba prijavila za silovanje u kolovozu.

Zaposlenica AK Siget u potresnom je svjedočanstvu za Provjereno iznijela mučne detalje kazavši kako ju je Škaro silovao na radnom mjestu, a potom i prijetio nakon što je sve otkrila liječnici koja ga je prijavila policiji. Skupila je hrabrost i nakon dva dana prijavila Damira Škaru. Bivši saborski zastupnik ubrzo je doznao što se događa, otišao u BiH te je nekoliko sati nakon što ga je prijavila žrtvi poslao poruku s pitanjem “Kako su ti djeca?”.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici danas je raspravljalo o produljenju pritvora Damiru Škari. Bivši saborski zastupnik i donedavni šef AK Siget uhićen je pod optužbama za silovanje i spolno uznemiravanje zaposlenice autokluba.

Damiru Škari produljen je pritvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke. Ostaje u istražnom zatvoru još barem mjesec dana.