Poslušajte Bandićevu nervoznu reakciju na ultimatum obitelji Maršanić: Ja sam institucija a ne klošar, neće mene nitko j…

Poslušajte Bandićevu nervoznu reakciju na ultimatum obitelji Maršanić: Ja sam institucija a ne klošar, neće mene nitko j…

Gradonačelnik Milan Bandić gostovao je na emisiji “Zagrebi po Zagrebu” Radio Sljemena. Zbog pitanja građana koji su zvali u emisiju, ali i voditelja Ivana Hlupića, zagrebački gradonačelnik se dao isprovocirati na vulgarni ispad. Tvrdio je da se građani odnose prema njemu kao prema klošaru, te da ga neće “nitko j..”, prenosi Novi list.

Voditelj emisije je tražio da gradonačelnik komentira poruku obitelji Maršanić koja je vlasnik zemljišta kod okretišta tramvaja u Prečkom.

Obitelji Maršanić je još za Jugoslavije oduzeta zemlja kako bi izgradila cestu koja nikada ni nije napravljena. Nakon toga, 1997. godine, Maršanići su tražili zemlju natrag, ali je grad Zagreb, unatoč njihovom pravnom zahtjevu, nekoliko godina kasnije upravo na njihovoj čestici u Prečkom sagradio okretište tramvaja. Prije nekoliko dana obitelji Maršanić je prekipjelo, pa su odlučili krenuti u betonažu okretišta, prenosi net.hr.

Obitelj Maršanić je poručila da će reakciju grada čekati 24 sata i ne više. Bandić je tu poruku shvatio kao prijetnju te se okomio na novinara uz optužbe da putem etera promovira nasilje.

“Samo vas molim, razgovarate s gradonačelnikom. Uozbiljimo stvar! Ja sam institucija Grada i gradonačelnik, a ne klošar! Nema prijetnji u demokratskoj Hrvatskoj. Vi promovirate to ucjenjivanje, nemojte to raditi”, obrušio se Bandić na Hlupića.

Audiozapis emisije. Bandićeva polemika s novinarom Radio Sljemena počinje u 07:10.

Nakon javljanja slušateljica koje su kritizirale njegov nastup u emisiji, Bandić je nastavio u neprimjerenom tonu: “Ja sam pristao biti u vašoj emisiji da pomognemo građanima, a ono što prenose drugi mediji, a onda to prenosite vi, je nekorektno. Može gospođa govoriti što hoće, neće mene nitko j.. Neće skrenuti s mog puta istine i dostojanstva… Zašto to radite, sa čim se hranite”.

Audiozapis emisije. Slušateljica se javila u 17:00 minuti, a drugi Bandićev ispad počinje u 18:05.

Ako je suditi po reakciji gradonačelnika na novinarsko pitanje, radi se o slučaju koji je za njega politički vrlo neugodan.

Foto: Daniel Kasap/Hina