Ivona Milinović ispričala se zbog izjave o Srbima: Što je poručila Torcidi i Miloradu Pupovcu?

Ivona Milinović ispričala se zbog izjave o Srbima: Što je poručila Torcidi i Miloradu Pupovcu?

HDZ-ova riječka vijećnica Ivona Milinović ispričala se zbog  izjave o Srbima. Tvrdi da nije tako mislila i da osuđuje svaku ekstremističku  politiku.  Objavu Ivone Milinović  prenosimo u cijelosti.

“Što reći, i koju poruku poslati? Svakako se duboko ispričavam hrvatskoj javnosti koja je čitala moje izjave koje su izrečene upravo u kontekstu osude šovinističkog ponašanja dijela Torcide. I ja sam samo čovjek, i ispričavam se zbog krivog izražavanja. Niti to mislim, niti mi je to bila namjera reci, ali to sto sam izrekla je bila pogrešno. Htjela sam poručiti upravo suprotno – da je dosta brojanja krvnih zrnaca jer to šteti svim hrvatskim građanima.

Međutim, Torcidi se neću ispričati zato što uistinu jesam burno reagirala na šovinistički istup u Rijeci kada su na utakmici Rijeka-Hajduk, momci skandirali “Šugava Rijeko, puna si Srba, ne brini Rijeko, ima još vrba”. I stojim iza toga da je to strasna politika Torcide i da su u mojoj Rijeci uznemiravali sve normalne navijače Rijeke, neovisno o nacionalnosti. Neću se ispričati Torcidi niti zato što sam osudila nošenje majica “Ubi Srbina” na Poljudu. Niti zbog toga što sam osudila incident u Uzdolju.

Za mene postoje ljudi, ili smeća. Prebrojavanje krvnih zrnaca u maniri Pupovca i pojedinaca iz Torcide ću uvijek osuditi. Nekad ću se i nespretno izrazit, kao što uistinu i jesam. I kajem se. Jedinu fobiju koju imam jest fobija od ekstremističke politike. Ako je to zločin, jesam, kriva sam.

Pojedinci iz Torcide mi šalju poruke “Srpkinjo”, ekstremisti s druge strane, kažu da sam ustaša. I to ću izdržati ako će doprinijeti marginalizaciji svih ekstremnih dijelova hrvatskog društva, ma s koje strane spektra dolazili”, napisala je Ivona Milinović.

Foto: N1