Đapić o “besramnom tezgarenju” i trgovini sjećanjima: Smeta mu HVIDR-ina poruka Pupovcu

Đapić o “besramnom tezgarenju” i trgovini sjećanjima: Smeta mu HVIDR-ina poruka Pupovcu

“Nismo mi za produbljivanje tenzija u društvu i zato se zalažemo za dijalog. Dijalog nema alternativu. Pozivam Milorada Pupovca da sjednemo zajedno za stol, on sa tri svoja suradnika, nas četvero iz braniteljskih udruga, i da razgovaramo o temama koje su i nama i njemu važne. Ne znam zašto on ne bi htio razgovarati s nama, a kasnije možemo održati i okrugli stol. Neka Pupovac argumentira svoje teze, pa nas možda i uspije uvjeriti da nismo u pravu”, rekao je Novom listu predsjednik GO HVIDR-e Josip Periša.

Kaže i da je spreman biti u izaslanstvu branitelja koje bi položilo vijence na mjesta stradanja Srba, primjerice u Jasenovcu i Varivodama.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac pozdravio je u petak poziv na sastanak koji mu je uputila Hvidra, koja ga je prethodno prijavila DORH-u, rekavši da je svaki razgovor dobrodošao te da je spreman prihvatiti bilo koju DORH-ovu odluku oko njegovih usporedbi Hrvatske i NDH.

Ovaj iznenadni preokret u izuzetno napetim odnosima između HVIDR-e i Milorada Pupovca, koji već mjesecima ”vrije”, za Direktno je komentirao predsjednički kandidat stranke DESNO, Anto Đapić.

”Poziv predstavnika HVIDRA-e Miloradu Pupovcu konačni je slom jedne odavno posrnule udruge, koja besramno trguje najdubljim sjećanjima, pa i sućuti hrvatskog naroda prema najtežim stradalnicima oslobodilačkog Domovinskog rata. Poziv notornom eksponentu velikosrpske politike Pupovcu na partnerskoj osnovi znači prihvaćanje srpske teze o građanskom ratu dviju moralno izjednačenih strana u Hrvatskoj, što je svakome s minimumom ponosa neusporedivo teže ranjavanje duše od bilo koje tjelesne rane.

Ovakvo rukovodstvo HVIDRA-e zaslužuje najdublji prijezir hrvatskog naroda i gnušanje tisuća stradalnika čijom čašću besramno tezgare”, vrlo je oštro komentirao Anto Đapić.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina