Apel očajne obitelji nestalog kapetana: Obustavljena potraga, reagirao i Plenković

Apel očajne obitelji nestalog kapetana: Obustavljena potraga, reagirao i Plenković

Nakon što je službeno obustavljena potraga za nestalim hrvatskim pomorcem i njegovim kolegama obitelj kapetana Dina Miškića uputila je apel medijima i državnom vrhu, prenosi N1.

“Obitelj Miškić šokirana je nakon službene objave skandalozne i sramotne odluke o prestanku potrage za sedam nestalih članova posade broda Bourbon Rhode, među kojima i je hrvatski državljanin, kapetan Dino Miškić.

Dino Miškić

Obitelj je tijekom proteklih dana od tvrtke i iz drugih službenih kanala dobivala informacije kako će se za tri preostale splavi za spašavanje koje još nisu nađene tragati dok god postoji i najmanja šansa za pronalazak preživjelih. Tri splavi nisu nađene, a potraga je obustavljena nakon samo sedam dana”, stoji u priopćenju obitelji kapetana Miškića.

S time se ne možemo niti ćemo pomiriti! Apeliramo na premijera, predsjednicu i cijelu Vladu Republike Hrvatske da nam pomognu u ovoj borbi za nadu i za pronalazak prave istine o nesreći koja je uništila život 14 obitelji!

Molimo da u ovoj mučnoj situaciji iskoristite sav svoj utjecaj kako bi se potraga nastavila do pronalaska tri splavi. Kao predstavnici vlasti, molimo Vas – učinite sve što je u Vašoj moći da se dozna cijela istina i da se ovakva tragedija više nikada ne ponovi u obitelji niti jednog hrvatskog pomorca”, stoji u apelu obitelji Miškić koji je poslan medijima i državnom vrhu.

Reagirao i Plenković

Premijer Andrej Plenković odgovorio je na apel obitelji nestalog pomorca, prenosi N1.

“Vidio sam poruku, izražavam prije svega empatiju i razumijevanje članovima obitelji nestalog pomorca, ono što znamo, znamo da smo cijelo vrijeme u kontaktu sa francuskim vlastima.

Naše veleposlanstvo u Parizu je na dnevnoj bazi više puta i tražilo informacije, dobivalo, prosljeđivalo o svim elementima koji su se dogodili oko potonuća broda.

Područje koje je pretraživano snagama francuskog i američkog zrakoplovstva u smislu površine veliko je kao dvije Hrvatske. Nažalost ta se nesreća dogodila praktički na sredini Atlantskog oceana.

Imamo informaciju da je potraga tim sredstvim stala, ali to ne znači da bilo koji komercijalni brod koji će proći tim područjem nema obvezu motriti.

U stalnoj smo komunikaciji s obitelji i francuskim vlastima, nastavit ćemo to, međutim, kažem, ovaj pothvat koji je napravljen bio je, koliko shvaćam, najveća potraga takvih razmjera na tako velikom području do sada”, komentirao je premijer Plenković apel obitelji nestalog pomorca. Za njim i njegovim kolegama potraga je i službeno obustavljena.

Foto: www.bourbonoffshore.com