Racija nakon ubojstva kod Bihaća: Policija kod ilegalnih migranata pronašla noževe, sjekire i metalne palice

Racija nakon ubojstva kod Bihaća: Policija kod ilegalnih migranata pronašla noževe, sjekire i metalne palice

Policija Unsko-sanske županije u Bosni i Hercegovini u ponedjeljak je, tijekom racije u središtu za smještaj ilegalnih migranata “Vučjak” kod Bihaća, pronašla i zaplijenila hladno oružje, potvrdio je glasnogovornik lokalne policije Ale Šiljdedić.

U raciji, provedenoj po nalogu županijskog tužiteljstva, sudjelovao je stotinjak policajaca uključujući pripadnike posebne postrojbe a oni su tijekom pretrage kod migranata pronašli noževe, sjekire i metalne palice, prenio je portal “Nezavisnih novina”, javlja Slobodna Dalmacija.

Šiljdedić je kazao kako su policajci tragali za dokazima u sklopu istrage koja se vodi o ubojstvu 19-godišnjeg migranta iz Pakistana, koji je usmrćen nožem prije deset dana.

“Iskoristili smo to kako bismo od migranata oduzeli određena sredstva i predmete koji mogu poslužiti u počinjenju kaznenih djela”, kazao je policijski glasnogovornik.

Za ubojstvo mladog Pakistanca za sada je osumnjičen jedan Sirijac.

I pored počinjenja tog zločina u MUP-u Unsko-sanske županije sigurnosno stanje u kampu “Vučjak” ocjenjuju zadovoljavajućim, no Šiljdedić je kazao kako treba imati u vidu da tamo neprestano boravi na stotine muškaraca te se ne može predvidjeti što će uslijediti s dolaskom zime, kada se pogoršaju uvjeti u kojima se tamo živi.

Foto: Muhamed Sadikoviæ/Hina