Dvije žrtve bezumnog napada u Njemačkoj: Uhićena jedna osoba, napadač nosio kacigu s kamerom

Dvije žrtve bezumnog napada u Njemačkoj: Uhićena jedna osoba, napadač nosio kacigu s kamerom

Policija je objavila detalje o napadu na sinagogu u Halleu, u istočnoj Njemačkoj, ispred koje je napadač pucao automatskom puškom, ubivši jednu osobu, te bacivši bombu na židovsko groblje, piše Focus.de.

Prema novim informacijama, napadnut je i obližnji kebab restoran, gdje je ubijena još jedna osoba. Policija je privela jednu osobu, muškarca. Navode da sumnjaju da su napade izvršile tri osobe.

Vlasnik kebab restorana je izjavio da se za vrijeme napada nije nalazio u restoranu, ali da zna da su njegovi zaposlenici dobro. Međutim, ubijena je jedna mušterija. Zaposlenici su naveli da je napadač nosio vojnu odoru i kacigu s kamerom.

Osim napada u Halleu dogodila se i pucnjava u 15 kilometara udaljenom Landsbergu. Policija nije htjela komentirati taj slučaj.

Ako je napadač zbilja nosio kacigu s kamerom to pobuđuje sumnju da je napad inspiriran masakrom u Christchurchu, u Novom Zelandu. U tom napadu desni ekstremist Brenton Tarrant je ubio 51 osobu, a napad je prenosio uživo preko interneta. Tvrdi da je napad motiviran strahom od masovnih nebjelačkih migracija.

Epa/Jan Woitas/Hina