Politico sasjekao nastup Dubravke Šuice: Dobila je tek “nategnutu” dvojku

Politico sasjekao nastup Dubravke Šuice: Dobila je tek “nategnutu” dvojku

Portal Politico.eu, koji prati europsku političku scenu, nije bio impresioniran predstavljanjem i odgovorima na pitanja zastupnika Europskog parlamenta hrvatske kandidatkinje za potpredsjednicu Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravke Šuice.

U zbirnom tekstu o saslušanju svih kandidata za nove povjerenike i potpredsjednike Europske komisije, Politico je Šuičin nastup pred Odborom za ustavna pitanja ocijenio s dvije od mogućih pet zvjezdica, a gorim predstavljanjima od njezina nazvali su samo ono kandidata za povjerenika za poljoprivredu Poljaka Janusza Wojciechowskog i Francuskinje Sylvie Goulard koja je, na kraju, odbijena, javlja RTL.

“Nesiguran nastup, ali dovoljan za dobiti potvrdu za mjesto koje teško da će biti ključno u novoj Komisiji”, napisali su u svojoj “presudi” nastupa Dubravke Šuice iz Politica. Kao najgori trenutak njezina predstavljanja ističu činjenicu da je u završnoj riječi priznala zastupnicima da se nije pretjerano bavila temama koje će biti u njezinu “resoru” sve dok prije nekoliko tjedana nije doznala da će biti nominirana za tu poziciju.

“Pokazala je poznavanje publike kada je francuskom zastupniku Pascalu Durandu čestitala rođendan nakon postavljanja pitanja”, istaknuli su iz Politica kao Šuičin najbolji trenutak predstavljanja te dodali kako je zbog toga zaradila pljesak.

Kao ključan citat iz njezina nastupa istaknuli su da je u odgovoru na pitanje o njezinim stavovima o pobačaju kazala da smatra kako “nečija privatna uvjerenja nisu relevantna za posao koji obavlja”. Za kraj je Politico u ‘presudi’ citirao komentar zastupnika Duranda o Šuičinom nastupun koji je kazao da je bilo “samo dovoljno, ali teško da je bilo inspirativno”.

“I to je rekao nakon što mu je čestitala rođendan!”, zaključio je Politico o Šuičinom predstavljanju.

Jedini koji je od ovog uglednog europskog političkog portala dobio maksimalnu ocjenu za svoje predstavljanje je Nizozemac Frans Timmermans koji je u novoj Komisiji kandidiran za mjesto izvršnog potpredsjednika za Europski zeleni dogovor.

Foto: Daniel Kasap/Hina