Pernar o migrantskoj krizi: Ovo je invazija, hitno poslati vojsku na granicu

Pernar o migrantskoj krizi: Ovo je invazija, hitno poslati vojsku na granicu

Saborski zastupnik Ivan Pernar upozorio je na alarmantno stanje na hrvatskoj granici vezano uz migrantsku krizu. Situaciju je prozvao invazijom i pozvao na razmještanje vojske na granicu.

Objavu prenosimo u cijelosti.

“BIH policija usmjerava ilegalne migrante prema Vučjaku, na samoj granici s Hrvatskom. Ako ovo nije invazija, što jest?

Pokušajte izbrojiti koliko ima žena i djece među njima. Tek tad ćete shvatiti koliko je jaka medijska manipulacija vezana uz strukturu migrantskog vala.

Među prvima u Hrvatskoj sam se usudio reći istinu koju su svi mediji skrivali kao zmija noge, zato su me prozivali i lijepili mi svakakve etikete. Danas je svakome tko ima zdrave oči jasno da sam bio u pravu.

Našu vojsku pod hitno treba poslati na državnu granicu”, poručuje Pernar.

Ministarstvo unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona u BiH jučer je pokrenulo akciju dislociranja ilegalnih migranata koji borave na javnim površinama u Bihaću, napuštenim objektima i objektima koji nisu registrirani za pružanje usluga smještaja, prenosi N1.

Prebačena je grupa od oko 250 migranata na Vučjak. Više stotina ih je prebačeno jučer do 16 sati.

Ako je suditi prema procjenama, na Vučjaku bi se u ovim trenucima trebalo nalaziti između 1.500 i 2.000 migranata. Do sada to nije bio slučaj i na Vučjaku je najviše boravilo između 800 i 1000 migranata.

Uskinfo.ba donosi snimku kako policija provodi grupu od gotovo tisuću migranata na Vučjak.

Foto: Edvard Šušak/Hina