Ivona Milinović podnosi ostavku zbog kontroverzne izjave: Hoće li ju izbaciti iz HDZ-a

Ivona Milinović podnosi ostavku zbog kontroverzne izjave: Hoće li ju izbaciti iz HDZ-a

Vijećnica HDZ-a i predsjednica Odbora za manjine u Gradskom vijeću Grada Rijeke podnosi ostavku na to mjesto povodom saznanja o njenim izjavama tijekom gostovanja na “Podcastu Velebit”, prenosi N1.

“Kontekst nije izgovor za izgovorenu riječ, preuzimam odgovornost”, kazala je Milinović na sjednici Odbora za nacionalne manjine Grada Rijeke.

Ivona Milinović ostaje u gradskom vijeću grada Rijeke kao vijećnica iz redova HDZ-a. Protiv nje je pokrenut postupak na HDZ-ovom Sudu časti. Jedna od mogućih sankcija je izbacivanje iz stranke.

Sporna izjava

Podsjetimo, Ivona Milinović je u “Podcastu Velebit”, gostujući kod Marka Juriča, iznijela niz kontroverznih izjava vezanih uz srpsku nacionalnu manjinu. Komentirajući stihove Torcidine pjesme s posljednje utakmice protiv HNK Rijeke na Rujevici – “Šugava Rijeko, smrdljivi grade/Pobit ću pola tvoje Armade/Šugava Rijeko puna si Srba/Ne brini, Rijeko, ima još vrba”, rekla je kako nema ništa protiv navijačkog folklora, ali da time Torcida čini štetu Hrvatskoj.

“Stvarno je neprimjereno pjevati takve pjesme i davati Pupovcu argument da sutradan plače, ‘evo su Hrvati fašisti’. Međutim, evo, ako ćemo biti baš bezobrazni, ljudi trebaju znati da u Rijeci postoji 6,5 posto Srba. Dakle, nama ne trebaju nikakve vrbe. Možda po nekim drugim selima u Dalmaciji gdje ih ima 30-40”, rekla je Ivona Milinović u “Podcastu Velebit”.

Foto: N1