Mostova zastupnica veliča komunizam: Je li Ines Strenja Linić živjela u Titovoj diktaturi ili u raju na zemlji

Mostova zastupnica veliča komunizam: Je li Ines Strenja Linić živjela u Titovoj diktaturi ili u raju na zemlji

Mostova zastupnica Ines Strenja Linić reagirala je  na izjave predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o tome kako je Jugoslavija bila na krivoj strani Željezne zavjese. Opisuje idiličan život u Titovoj  diktaturi ističući da je jela razne vrste jogurta i slobodno odlazila na misu. Post saborske zastupnice Mosta objavljujemo u cijelosti.

“Jer mada sam starija punih 3 godine, jela sam razne vrste jogurta, išla redovno na vjeronauk i putovala bez problema, redovno u Trst, u par navrata i dalje. Slavila Božić i sve blagdane redom, glumila naravno za polnoćku i dan danas se družim s tim “klincima” iz Kresnikove. Roditelji mi nisu bili članovi SKJ i obzirom da su bili radnici, nisu mi mogli omogućiti da završim srednju školu u Los Alamosu jer je to ipak bilo za one dubljeg džepa. A osim zavjesa koje smo kupovali redovno u Trstu, za Željezne nisam znala niti se iza nje “skrivala”. Onda je došao rat. Nisam ni stigla do Fulbrightove stipendije, vjerujem da je zaslužena, imala sam druge prioritete u životu. Naravno ne da nosim pušku, već da budem s našim dečkima koji se hrabro bore i maštaju tamo gore u Lici o suncem okupanoj Rijeci i nekim dragim ljudima koji ih cekaju doma. Biti liječnik tada s njima najveća je privilegija koju može mladi liječnik imati u svom životu. Iskreno.
I sad se pitam da li smo nas dvije zbilja živjele u istoj zemlji? I da li je baš toliko daleko to Jelenje od riječkog Korza?
Moja fotku iz tog vremena, 1979. ( ja, druga s desna🙃). NK Rijeku neću vam ni spomenut. Vjerujem da vam je sve jasno”. istiće Ines Strenja Linić.

Foto: Edvard Šušak/Hina