U SDP-ovu “antikorupcijsku koaliciju” bit će pozvana i Anka Mrak Taritaš, prvakinja u sukobu interesa

U SDP-ovu “antikorupcijsku koaliciju” bit će pozvana i Anka Mrak Taritaš, prvakinja u sukobu interesa

SDP-ovu SDP-ovu Deklaraciju o borbi protiv korupcije idući tjedan potpisati HSS i HSU, a u to će društvo biti pozvane i programski bliske stranke poput GLAS-a, IDS-a i Snage, prenosi N1.

Kako izići na parlamentarne izbore, jedno je od ključnih pitanja o kojemu se raspravlja u najjačoj oporbenoj stranci, SDP-u. Ono što je u ovom trenutku sigurno jest da je SDP definitivno “detektirao” svoja dva ključna partnera – HSS i HSU, a s kojima bi početkom idućeg tjedna, kako stvari stoje, trebao potpisati i Deklaraciju o borbi protiv korupcije.

Riječ je, kaže šef SDP-a Davor Bernardić, o povezivanju parlamentarnih stranaka koje će se potpisom na Deklaraciju obvezati da će se sustavno boriti protiv korupcije, da će inzistirati na transparentnosti, zakonima sprečavati zloporabu položaja i korupciju na državnoj i lokalnoj razini koje će tražiti da se uredi pitanje podrijetla imovine i koje će se boriti za jačanje neovisnosti institucija poput DORH-a i Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

“Za sada je sigurno da će Deklaraciju potpisati HSS i HSU. No mi ćemo pozvati i ostale nama bliske parlamentarne stranke poput GLAS-a i IDS-a, ali i Snage da potpišu Deklaraciju”, kaže Bernardić za Večernji list.

Most neće zvati jer im je desno. Podržao je Škoru, a i dva puta, kaže Bernardić, doveo na vlast HDZ. Neće zvati ni Demokrate Miranda Mrsića kojeg su iz SDP-a i izbacili, a nije dobrodošao ni Bojan Glavašević koji je, kaže Bernardić, sam napustio SDP, donosi Večernji list.

Zašto će u “antikorupcijsku koaliciju” biti pozvan GLAS Anke Mrak Taritaš, poznata po sumnjivoj obnovi u Gunji, nije rekao.

Bivša ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš živi u stanu koji je izgradila tvrtka poduzetnika Branimira Brizara. Nakon što je izašla iz HNS-a, odbivši podržati HDZ-ovu Vladu, poduzetnik blizak HNS-u je odlučio tražiti naplatu svojih potraživanja. Radi se o 344 tisuća kuna duga koji Taritaši još nisu podmirili, oko polovice vrijednosti stana. Zašto to nije tražio prije, nije poznato.

Ove godine ju je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo ju je s 3000 jer u imovinskoj kartici za 2015. nije prijavila stan i garažu.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina

Facebook Comments