VIDEO: Branitelj prekinuo skup na Kupresu žestokim kritikama na račun Dragana Čovića

VIDEO: Branitelj prekinuo skup na Kupresu žestokim kritikama na račun Dragana Čovića

Na Kupresu je danas obilježena 25. godišnjica oslobođenja Kupresa. Tom je prigodom slavljena sveta misa u crkvi Svete obitelji, a potom je održana svečana akademija, prenosi jabuka.tv.

Tijekom govora generala Stanka Baje Sopte jedan od branitelja prekinuo je njegov govor burnim kritikama na račun Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH.

Branitelj je rekao sljedeće:

– Potomstvo mi je u Njemačkoj, a djeca Borjane Krišto i Dragana Čovića su se sva uhljebila. Gdje su moja djeca? Ja sam ušao prvi na Kupres sa specijalnom livanjskom policijom. Ranjen sam. Koga hvališ? Ja sam ranjene i mrtve ovdje previjao i gledao, a nisu ni Borjana ni Čović koji ne daju mome djetetu živjeti, kazao je branitelj.

Potom je upitao generala Soptu odakle mu pravo da on tu govori i gdje je on bio, pa nastavio:

Ja sam ušao ovdje u Kupres. Ja znam tko je ušao. S lijeve strane Kupreških vrata sam ja ušao, a general Mijo Jelić s desne strane s Hercegovcima. Kome ga pričaš?!, dobacio je ljutito nepoznati branitelj.

Ta priča nije za ovo mjesto i ovaj dan. Ovdje častimo i slavimo mrtve, odgovorio je general Sopta branitelju.

Incident je prekinuo kupreški načelnik Milan Raštegorac Komo kazavši kako Kupres nije mjesto za političke obračune.

Nemojte u Kupres dolaziti “ispravljati krive Drine”. Ovo je treći put da se ovakvo nešto događa. Ja se tresem. Zašto u Kupres dolazite uvijek tražiti neke probleme? upitao je Raštegorac.

Svečana akademija je nakon kratkog incidenta bila nastavljena govorom generala Sopte.

Poslije generala Sopte, govorio je predsjednik Udruge specijalne policije Munje, Dario Balić koji se u ime Udruge ogradio od riječi nekadašnjeg pripadnika specijalne policije upućenih generalu Sopti.

Svečanu akademiju prenosila je RTV Herceg Bosne, a isječak incidenta prenio je portal hercegovina.info.

Foto: Emanuel Soca/Fena