Branitelj koji je prozvao Čovića: Eksplodirao sam, nisam blizak HDZ-u pa moja djeca ne mogu naći posao

Branitelj koji je prozvao Čovića: Eksplodirao sam, nisam blizak HDZ-u pa moja djeca ne mogu naći posao

Vladislav Braco Berić iz Livna je razvojačeni branitelj HV-a i HVO-a, ratni veteran i jedan od heroja rata u ovome kraju. Bio je sudionik ključnih bitaka za oslobođenje Kupresa pa je jučer, ponajviše iz poštovanja prema suborcima i onima koji su u tim vojnim operacijama dali živote i dijelove svojih tijela, nazočio svečanoj akademiji, prenosi oslobođenje.

Jučer je na skupu u Kupresu prozvao Dragana Čovića i generala Soptu dok je držao govor.

– Do samog početka bio sam u dilemi hoću li ikako sudjelovati na svečanoj akademiji i to zbog nekih osoba tamo, međutim zbog prijatelja i suboraca sam ušao na stražnja vrata. Slušao sam govore, a dok je govorio general Sopta nisam se uspio suzdržati… Eksplodirao sam. General je govorio o suživotu i mladima, o njihovom zapošljavanju. Moja djeca nisu mogla dobiti posao ovdje, jer nisam blizak HDZ-u. Napustili su Livno. Kao što ga i danas napuštaju obitelji i mladi. Ovo je Sahara. Nema smisla. Kakav suživot? Kakvo zapošljavanje? Oni gledaju sebe, svoje obitelji, svoje kumove. Ne možeš im ništa. Nedodirljivi su. Imaju glasačku mašineriju. To je poput karcinoma u ljudskom tijelu. Samo se granaju. Do njih se ne može. A svijet čine ovce, rekao je razočarani Berić.

Kaže da se ne plaši nakon svega.

– Ja sam ratni vojni invalid. Dijelove tijela dao sam u borbama za oslobođenje. Onih koji nam danas kroje sudbinu tada nije bilo na bojišnicama. Ljudi su me podržali. Dobio sam veliki broj poruka podrške. Žalim što se najviše javljaju oni koji su se predali i otišli. I koji i danas šute. Znam ja tko danas vlada. Oni su poput CIA-e, ali što mi mogu? Nisam se plašio u ratu. Mirovinu Republike Hrvatske mi ne mogu oduzeti. Djeca su mi vani, rekao je.

Foto: Hina