Sindikalci prosvjeduju u dresovima reprezentacije: Bez nas ova naša domovina nema nikakve šanse

Sindikalci prosvjeduju u dresovima reprezentacije: Bez nas ova naša domovina nema nikakve šanse
Na prosvjednom hodu pod geslom “6. 11. za 6,11 posto” okupilo se više od tisuću članova Sindikata hrvatskih učitelja, Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama i Sindikata znanosti i visokog obrazovanja, koji će prosvjedovati ispred Vlade i Sabora na Markovu trgu, prenosi tportal.
Prosvjed je krenuo uz Gibonnija i ‘Ovo mi je škola’, a nakon toga uslijedile su Majke s ‘Budi ponosan’. Sindikalni čelnici Branimir Mihalinec i Sanja Šprem stigli su odjeveni u hrvatskim navijačkim dresovima.
Prosvjednici su pristigli iz svih dijelova Hrvatske u dvadesetak autobusa koji su ih iskrcali ispred Hrvatskog narodnog kazališta. Nose transparente na kojima piše “Ne napredovati znači nazadovati”, “Kol’ko para, takav transparent”, “Mi stvaramo, vi trošite” i opremljeni su zastavama, kapama, kabanicama i zviždaljkama. Povorka će proći Frankopanskom ulicom, Mesničkom, Strossmayerovim stubama do Griča, sve do Trga sv. Marka.

Danas smo se okupili ovdje da kažemo ovima koliko nas ima, rekao je Branimir Mihalinec, šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, prenosi N1.

Pitali su me neki, i Sanju, zašto imamo navijačka obilježja danas. Odgovor je jednostavan, ovo je znak poštovanja. Danas je ovdje najjača reprezentacija Hrvatske ikada, poručio je Mihalinec.

Bez vas ova naša domovina nema nikakve šanse, rekao je Mihalinec okupljenim prosvjednicima.

Poručujemo premijeru Andreju Plenkoviću – nemojte dovoditi u pitanje budućnost! Premijeru, nemojte dozvoliti da Hrvatske neće biti. 17 dana ignorirali su vas, 17 dana su šutjeli, tek 18. dan počeli su pregovori, kao da nas nije niti bilo!, poručio je Mihalinec.

Danas su u štrajku sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj, a pridružili su im se i fakulteti, referade i stručne službe.
U utorak su prosvjetni sindikati održali konzultativan sastanak u Ministarstvu znanosti i obrazovanja s ministricom Blaženkom Divjak i ministrom rada i mirovinskog sustava Josipom Aladrovićem.
Konačna ponuda Vlade sindikatima u štrajku očekuje se sljedeći ponedjeljak, kazao je tom prilikom čelnik sindikata Branimir Mihalinec. Ministrica Divjak sastanak je ocijenila konstruktivnim te je najavila da će Vlada ponudu sindikatima predstaviti sljedeći ponedjeljak, 11. studenog.
Foto: N1