Macan o lijevoj, “normalnoj” Hrvatskoj: Milanović preuzeo poruku Amsterdamske koalicije

Macan o lijevoj, “normalnoj” Hrvatskoj: Milanović preuzeo poruku Amsterdamske koalicije

Predsjednički kandidati pripremaju se za službeni početak kampanje. Tako će Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak u restoranu Globus okupiti oko 2000 HDZ-ovaca i  predstaviti svoj izborni program i slogan, a Zoran Milanović će to učiniti u subotu u Tvornici, prenosi RTL.

No, njegov glavni slogan već je danas objavljen. Naime, Milanović je pokrenuo svoju web stranicu pod nazivom normalno.hr iz koje je jasno da će “Normalno” biti njegova glavna parola koja će se kombinirati s ostalim porukama.

Tako Jutarnji list donosi da će jedna od njih biti i “Normalno, zauzmi stav, a ne ogradu ispred Bijele kuće”, čime izravno cilja na slavni foto-session svoje protivnice.

“Njegova poruka je da je sve ono što je lijevo – normalno u Hrvatskoj. To je poruka koju smo već vidjeli i u kampanji Amsterdamske koalicije – normalna, napredna… To je nekakva liberalna i lijeva Hrvatska koje je on jedini kandidat”, rekao je stručnjak za političke komunikacije Krešimir Macan.

“Nije nekakvo iznenađenje da je odabrao takav slogan, ali to nije nešto posebno kreativno. O.K. je provokacija prema predsjednici u kojoj kaže: ‘Zauzmi stav!’. To je nastavak na predsjednika sa stavom”, kazao je Macan.

“On ostaje u svojoj poruci i kaže da se zauzima za jednu drukčiju, po nama, normalniju Hrvatsku”, kazao je Macan koji smatra da je napokon došlo vrijeme da kandidati izađu i s programima i sa sloganima.

“Vidimo da se poruke pomalo formiraju. Siguran sam da će predsjednica tražiti kontinuitet, da će sa svojim sloganom ostati u desnom biračkom tijelu, a neće ni pokušavati dohvatiti dio biračkog tijela koji gađa Zoran Milanović.

Kako doznajemo, u svom programu Kolinda Grabar-Kitarović stavit će naglasak na gospodarstvo i demografiju, zauzeti se za nova porezna, ali i proračunska rasterećenja.

Nešto od toga iznijela je i na Skupu ekonomista u Opatiji gdje je našu ekonomsku situaciju usporedila sa situacijom u njezinu rafting čamcu.

Foto: Edvard Šušak/Hina