Prgomet podnosi ostavku na mjesto šefa Skupštine, a o tome Plenković ništa ne zna!?

Prgomet podnosi ostavku na mjesto šefa Skupštine, a o tome Plenković ništa ne zna!?
Drago Prgomet, HDZ-ov predsjednik zagrebačke Skupštine, razmišlja o ostavci na poziciji šefa gradskog parlamenta i povlačenju iz aktivne politike, doznaje Večernji list iz izvora bliskih Prgometu.
Ostavku bi, odluči li tako, mogao podnijeti nakon Nove godine, a razlog je, navodno,  što je prošao proceduru za izbor u American College of Surgeons.
Zanimljivoje da o tim navodnim planovima Drage Prgometa ništa ne zna predsjednik stranke Andrje Plenković. Na izravno pitanje Zorana Šprajca o odlasku Prgometa, Plenković je odgovorio da nije upoznat s njegovim namjerama. Prgomet je u HDZ-u, u vrijeme Tomislava Karamarka, bio neželjeni zamjenik predsjednika, stranku je napusto zbog neslaganja s Karamarkom i njegovim vodstvom. Kratko je bio u Mostu, potom osnovao svoju stranku Hrid, da bi ga Plenković, kada je preuzeo HDZ, pozvao nazad u stranku.
Prgomet je na zadnjim lokalnim izborima bio i kandidat HDZ-a za zagrebačkoga gradonačelnika, ali nije postigao dobar rezultat. Pošto je u utrku ušao u zadnji trenutak, Plenković mu je obećao mjesto predsjednika zagrebačke Skupštine kada Andrija Mikulić preuzme Državni inspektorat, i to se ostvarilo prije sedam mjeseci. U gradskom HDZ-u Prgomet i Mikulić nisu ostvarili dobar odnos pa komuniciraju pismima.
Nakon što je Prgomet nedavno pisao Mikuliću zbog izbora predsjednika Kluba HDZ-a u Skupštini i drugih organizacijskih problema, Mikulić mu je odgovorio na pismo, da bi sad ponovo Prgomet pisao e-mail Mikuliću u kojem se otkriva težina lošeg odnosa. U njemu Prgomet upozorava Mikulića da prestane insinuirati kako je amandmane na GUP dao bez znanja Kluba zastupnika iako je tu situaciju objasnio na GO-u, a potvrdili su je članovi Kluba. Tražit će pravnu zaštitu – Nažalost, ponavljaju se neistine što doživljavam kao pokušaj moje diskreditacije te insinuacije nečeg kriminalnog i nečasnog u mojim postupcima – piše Prgomet u e-mailu koji je u posjedu Večernjeg lista.
Foto: Zvonimir Kuhtić/Hina