Bandić više uopće ne skriva da pogoduje svom vozaču koji ga je vozio na kolinje u Hercegovinu

Bandić više uopće ne skriva da pogoduje svom vozaču koji ga je vozio na kolinje u Hercegovinu

O svom bivšem vozaču Zdravku Krajini koji je dobio u zakup dio zagrebačkog glavnog trga za postavljanje 50 trgovačkih kućica zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ne želi govoriti.

To je moj komentar, ja sam gospodin gradonačelnik, a ne referent za kućice, obratite se referentima”, poručio je Bandić. Prijedlog da se posao dodijeli baš Krajini šalje se gradonačelniku. Kućice su još na trgu, za svoje slastice jednu je od Krajinine tvrtke Eko sajam unajmio Josip Šćurić iz Marije Bistrice.

“Svake godine, to je svake godine za ovu manifestaciju, svake godine je ista cijena najma, oko 5000 kuna plus PDV za tjedan dana”, otkriva Josip.
na pitanje radi li se o povoljnoj cijeni kaže kako cijena nije povoljna, ali da nema izbora i mora raditi.

Na dan najam plaća 700 kuna, a da nisu baš u plusu govore na štandu jednog OPG-a iz Županje. “Izađe jako puno po danu. Treba se dosta toga prodati da bi se to isplatilo”, kaže Tomo Kračun iz Županje. “Ovo je za mene gratis, Županija plaća”, otkriva Katica Patrčević. Zagrebačka županija plaća za svojih 26 izlagača.

“Zagrebačka županija je ove godine osigurala 13 štandova. 5000 kuna. 65 tisuća kuna plus PDV je ukupni trošak za Zagrebačku županiju, a izlagači besplatno izlažu u tim kućicama”, otkrio je Damir Fašaić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije.

Uz druge štandove, zarada za Krajinu iznosi oko 250.000 tisuća kuna. Ima i obveze, objašnjavaju izlagači.

“Obrtnik uzme u najam i podijeli. Njemu u tu cijenu ulazi i kućica i električna energija i najam kućice u tu cijenu, znači, oni su dobili samo prostor”, objašnjava Šćurić. Tvrtka Bandićevog vozača Gradu za zakup plati 1500 kn na dan, za 7 dana to je 10.500 kuna. U Gradu tvrde, sve u skladu s propisima.

“Eventualna činjenica da je fizička osoba podnositelj zahtjeva ili vlasnik/odgovorna osoba pravne osobe podnositelja zahtjeva zaposlenik Grada ne predstavlja nikakvu zapreku da se istima odobri davanje u zakup, odnosno Povjerenstvo nema ovlast u takvim slučajevima odbaciti ili odbiti zahtjev”, poručili su iz Grada Zagreba.

Vozač Krajina bio je i svjedok na suđenju Bandiću u Aferi Agram, koncem rujna. Tad je promijenio svoj iskaz iz istrage, pa je ustvrdio da je usput vozio mesare službenim automobilom na kolinje u Hercegovinu.

Gradska oporba prozvala je gradonačelnika. “Nagrađuje one koji su bili svjedoci i koji su govorili u njegovu korist. Koji se nisu mogli prisjetiti svega onoga što su rekli prije 4 godine kada je gradonačelnik bio uhapšen”, kazao je Renato Petek, zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

“Da li bi drugi isto tako mogli dobiti te termine i tu lokaciju na Trgu bana Jelačića, a da nisu na neki način povezani s Gradskom upravom”, upitao je zastupnik Tomislav Tomašević. Slučaj razmatra i Povjerenstvo – zanima ih ima li u ovoj dodjeli posla i mogućeg sukoba interesa.

Foto: Zvonimir Kuhtić/Hina