Problemi sa srcem i tlakom: Vučić završio u bolnici zbog velika afere s trgovinom oružja?

Problemi sa srcem i tlakom: Vučić završio u bolnici zbog velika afere s trgovinom oružja?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je u petak primljen u vojnomedicinsku akademiju u Beogradu zbog kardiovaskularnih problema, poručio je u subotu na društvenim mrežama da će od ponedjeljka biti “u punom radnom pogonu” i zahvalio “svima koji su brinuli”.

“Hvala liječnicima i zaposlenima na VMA. Hvala svima koji su brinuli. Već od ponedjeljka bit ću u punom radnom pogonu”, napisao je Vučić na Instagram profilu #budućnostsrbijeav.

Nakon vijesti da je Vučić primljen u VMA, ranije u subotu njegova savjetnica za medije i odnose s javnošću Suzana Vasiljević potvrdila je da je njegovo zdravstveno stanje “stabilno”, ali je “zbog opreza” zadržan u VMA, javlja N1.

Vučić je u petak u kasnim popodnevnim satima primljen u VMA zbog kardiovaskularnih problema, javila je u u subotu ujutro Radio-televizija Srbije, pozivajući se na priopćenje iz tajništva predsjednika Srbije. Poznato je da  Vučićima problema s visokim tlakom.

On je u petak imao niz sastanaka u svom uredu među ostalim i s europarlamentarcima koji su sudjelovali u drugom krugu dijaloga o izbornim uvjetima vlasti i oporbe.

U petak oko podneva Vučić je nazočio otvorenju Beogradskog parka, te bulevara Woodrowa Wilsona i ulice Nikolaja Kravcova u okviru kompleksa Beograd na vodi.

Srbijanski je predsjednik tom prigodom održao improviziranu tiskovnu konferenciju na otvorenom, koja se u pojedinim momentima, pretvorila u žustar dijalog s novinarima.

Vučiću su postavljena izravna pitanja u vezi s aferom o trgovini oružjem u koju je, po saznanjima medija i obavijestima zviždača iz vojne industrije “Krušik” u Valjevu, umiješan otac ministra policije i visokog dužnosnika Vučićeve Srpske napredne stranke (SNS) Nebojše Stefanovića.

Premda su i Stefanović i Vučić u više navrata nijekali da otac ministra policije Branko Stefanović nema veze s tvrtkom GIM, koja je poslovala s valjevskim “Krušikom”, u medijima su se pojavili dokumenti koji Stefanovićeva oca dovode u vezu s trgovinom oružjem.
Vučić je u petak, odgovarajući na pitanja novinara, govorio vrlo temperamentno i na momente polemički, zamjerajući novinarima pojedinih redakcija da su “nepristojni”, što se vidjelo i u izravnom prenosu provladine komercijalne TV Pink.

Slučaj sporne trgovine oružjem, koji otvara i pitanje mogućih zlouporaba, korupcije i sukoba interesa, u medijima kritički orijentiranim prema aktualnoj vlasti u Srbiji ocjenjuje se kao “najozbiljnija afera do sada”, jer je riječ o osjetljivom terenu trgovine oružjem.

“Ta afera nikako da nestane, najozbiljnije su optužbe i najozbiljniji su igrači koje direktno pogađa”, ocijenio je novinar tjednika “Vreme ” Andrej Ivanji.

On je podsjetio da su se po prvi puta u javnosti pojavile dvije neusklađene priče – jedna Aleksandra Vučića koji je tvrdio da je Branko Stefanović, otac ministra policije, “mali sitni zaposleni” u tvrtki GIM, a druga ministra Nebojše Stefanovića koji tvrdi kako njegov otac nema nikakve veze sa tom tvrtkom.

“Vučić je u vrijeme kada je to počelo bio ministar obrane, a Stefanović je jedan od ključnih igrača”, ustvrdio je Ivanji za N1.

Foto: Sava Radovanović/Tanjug/Hina