Što Miro Kovač zna o zahtjevima Angele Merkel: Je li tražila da se ne puštaju Thompsonove pjesme

Što Miro Kovač zna o zahtjevima Angele Merkel: Je li tražila da se ne puštaju Thompsonove pjesme

Miro Kovač je komentirao odluku Aleksandra Vučića da ne dolazi na Kongres EPP-a u Zagreb, iako je njegova Srpska napredna stranka članica pučana.

“Ne znam zašto je gospodin Vučić odlučio tako postupiti. Meni je to malo smiješno. Nekakav argument o hajci je smiješan, bio je tu prije godinu i pol dana na poziv predsjednice. Rekao sam neki dan u intervjuu – meni to sliči na neku vrstu političkog kukavičluka. Tu su svi bitni čelnici iz redova EPP-a, gospođa Angela Merkel je tu, gospodin Donald Tusk. Čini mi se da je to je neka strategija da se prikaže kao žrtva. Odlučio je Srbiju dugoročno integrirati u Europsku uniju, prema tome, ne može pobjeći od odgovornosti. Meni je to sve skupa malo djetinjasto”, kazao je Kovač i dodao da ne vjeruje da je EPP ima nešto s Vučićevom odlukom.

“Mi smo otvorena zemlja, ako gospodin Vučić ne želi doći, to je njegova odluka. On je propustio šansu.”

Komentirao je i špekulacije da je CDU zamolio EPP da ne bude iznenađenja poput puštanja Thompsonovih pjesama, što se dogodilo u svibnju na velikom skupu HDZ-a uoči europskih izbora.

Vraćamo se na kampanju za europske izbore. Taj skup je održan. Gospođa Merkel je došla kao savezna kancelarka, ne kao čelnica CDU-a. Bilo je puno ljudi, bio je dobar ambijent, nema potrebe vraćati se na špekulacije”. Ne znam ništa o tome, nemam saznanja o komunikacijama CDU-a.”

Foto: Mario Strmotić/Hina