Drama u zagrebačkom HDZ-u: Ivan Kujundžić ne želi više biti zastupnik

Drama u zagrebačkom HDZ-u: Ivan Kujundžić ne želi više biti zastupnik

Ivan Kujundžić, HDZ-ov zastupnik u Skupštini grada Zagreba, podnio je  neopozivu ostavku. Tvrdi da  kao novoizabrani  predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a  ne samo da nije  imao potporu koju je očekivao nego je  bio sustavno izložen difamiranju i  destrukciji. Kujundžićevo priopćenje donosimo u cijelosti.

“Ovim putem vas izvještavam da sam danas Gradskom odboru HDZ-a i predsjedniku dr. Andriji Mikuliću, podnosim ostavku na mjesto zastupnika u Skupštini grada Zagreba. Prošlo je gotovo tri tjedna od kada je Gradski odbor HDZ-a grada Zagreba, u demokratskoj proceduri izabrao mene za predsjednika Kluba zastupnika u Skupštini grada Zagreba, na čemu sam bio zahvalan i ustrajan u želji da predano obavim doista važan i kompleksan povjereni mi zadatak. No, od samog izbora do danas nije se dogodio niti jedan pozitivni trenutak ili razgovor oko novog konstituiranja našeg Kluba. Naprotiv samo destrukcija i pokušaji difamiranja mog izbora, a time i nepoštivanja najvišeg političkog tijela Gradskog odbora HDZ-a kao i mene osobno, izabranog na tu funkciju. No ovo je novi moment, koji ima neki drugi politički aspekt, koji doista nije dobro shvaćen, što mi je uistinu žao. U ovo pred Božićno i izborno vrijeme, kada stranka mora djelovati jedinstveno i bez turbulencija, doista ne želim biti teret u ovom sastavu i radu našeg kluba u Skupštini te dalje svojom prisutnošću zaoštravati poljuljane međuljudske odnose.

Ovim svojim činom želim skrenuti pozornost na moral i etiku u politici, važnost življenja po savjesti, a tako isto i glasovanja po savjesti a nikako po nametnutoj kolektivnoj svijesti bez dijaloškog okvira, u kojem su zabranjena sva propitivanja vrijednosnog sustava i svakog problema. Onu svijest koja nas sa zebnjom evocira na partijsku kolektivnu svijest. Kolegama u Skupštini grada Zagreba želim savjestan, plodan i uspješan rad, djelovanje na korist građana i grada Zagreba”, ističe Kujundžić. .

Foto:  Facebook