HDZ-ovi izbačeni “uskoci i hajduci”uzvraćaju udarac: Andrija Mikulić mora dati ostavku. Zašto ga štiti Jandroković

HDZ-ovi izbačeni “uskoci i hajduci”uzvraćaju udarac: Andrija Mikulić mora dati ostavku. Zašto ga štiti Jandroković

Gost Newsrooma bio je nekadašnji tajnik velikogoričkog HDZ-a i izbačeni član zagrebačkog HDZ-a Ante Šimunović.

Pitali smo ga što očekuje od sjednice Gradskog odbora zagrebačkog HDZ-a koju je Andrija Mikulić sazvao u ponedjeljak.

“Očekujemo da gospodin Mikulić potpiše samo jedan papir, a to je neopoziva ostavka na sve dužnosti u stranci”, odgovara Ante Šimunović koji smatra da je to jedino što Andrija Mikulić i svi koji su stavili potpis na izbacivanje zagrebačke osmorke mogu učiniti zbog, kako kaže, “blamaže koju su priuštili stranci i predsjedniku stranke”.

Osvrnuo se na pismo koje je izbačena osmorka uputila izaslanicima Europske pučke stranke u Zagrebu, u kojem odbacuju optužbe i distanciraju se od govora mržnje. Na pitanje ima li reakcija iz EPP-a, kaže:

“Ima, ali ne službenih. Danas smo dobili dosta mailova potpore iz naših prijatelja iz cijele Europe. Distribuirali smo pismo na četrdesetak stranaka koje su u Europi uključene u Europsku pučku stranku.”

Komentirao je izjavu Darka Horvata da “završetak sage očekuje ovih dana”.

“Vjerujem da i ministar Horvat očekuje od gospodina Mikulića jedan jedini potez – ostavku, odmah i neopozivo.”

“Mikulić i Plenković ranije su se dosta sukobljavali. 2016. godine, kada je gospodin Andrej Plenković došao na mjesto predsjednika stranke, očekivalo se da će raspustiti zagrebački Gradski odbor i dopustiti demokratske izbore. Ne onakve kakve je Andrija Mikulić organizirao 2016., kada je raznim metodama uspio postići da on bude jedini kandidat za predsjednika Gradskog odbora.

Ali je Gordan Jandroković uzeo Andriju Mikulića pod zaštitu i tako je nastavljena agonija zagrebačkog Gradskog odbora. Moramo znati da se u Gradskom odboru Zagreba ne odlučuje apsolutno ništa. Gospodin Mikulić u dogovoru s gradonačelnikom Bandićem odrađuje imenovanja po gradskim poduzećima, upravnim vijećima”, objašnjava Šimunović.

U zatvorenim WhatsApp i Viber grupama bilo je, kaže, prigovora na rad Gradskog odbora i Andrije Mikulića. Dodaje da je njihova privana korespondencija objavljena u javnost kao dio izvješća predsjedništvu HDZ-a i da će zbog toga podnijeti kaznenu prijavu protiv osobe koja je privatnu korespondenciju prikupila i objavila u spomenutom izvješću.

“Ne možemo dopustiti da tipovi poput Andrije Mikulića vode stranački ogranak u glavnom gradu Republike Hrvatske”, zaključio je Šimunović.

Foto: N1