Kolakušić želi biti jedini izazivač Kolindi i Milanoviću: Što je Lovrinović poručio ostalim kandidatima

Kolakušić želi biti jedini izazivač Kolindi i Milanoviću: Što je Lovrinović poručio ostalim kandidatima

Miroslav Kolakušić u Rijeci se družio s građanima, prikupljao potpise za kandidaturu i pojašnjavao svoje poruke.

Kolakušić je komentirao i aktualni štrajk učitelja. Po njegovom mišljenju štrajk je pravo koje se najviše koristi u najrazvijenijim državama.

– Da, podupirem zahtjeve učitelja i profesora, no i oni su dio birokratizirane države tako da je cjelokupno rješenje i njihovih problema u kompletnoj promjeni organizacije države i njezinih bitnih dijelova kojima svakako pripada i prosvjeta, naglasio je Kolakušić.

Istaknuo je i to da se dio besmisla organizacije države ogleda i u broju ministarstva te činjenici da je u njima danas sa savjetnicima 150 ljudi. Njegova bi Vlada, kako je naglasio, imala 10 ministara i jednako toliko savjetnika, smanjio bi dakle taj dio aparata za više od sedam puta. Sličan proces zadesio bi i sve ostale dijelove državnog sustava, od broja općina nadalje, javlja Novi list.

Uz Akciju mladih Kolakušića podupire i Promijenimo Hrvatsku Ivana Lovrinovića koji je također imao zanimljiv kraći ekspoze o modalitetu funkcioniranja “manjih” kandidata na predsjedničkim izborima.

– Svi koji na ovim izborima ne mogu očekivati više od pet posto glasova morali bi odustati i svoje glasače usmjeriti na to da glas daju Kolakušiću. Ne trebaju bježati od toga niti se sramiti – čin je to koji će onemogućiti rasipanje glasova, omogućiti najboljem kandidatu izbornu pobjedu i konačno uvesti Hrvatsku u zonu stabilnog razvoja gospodarstva, zaključio je Lovrinović.

Kako je istaknuto na nedjeljnom okupljanju, Kolakušić je prikupio oko 6,5 tisuća potpisa tako da se očekuje kako bi najkasnije u ponedjeljak i on stigao do potrebnih deset tisuća čime se kandidatura može smatrati pravovaljanom.

Foto: Facebook