Milanović otvoreno vrijeđa: Predsjednicu Kolindu i HDZ-ovce nazvao hordom, a Plenkovića proglasio tuljanom

Milanović otvoreno vrijeđa: Predsjednicu Kolindu i HDZ-ovce nazvao hordom, a Plenkovića proglasio tuljanom

Predsjednički kandidat Zoran Milanović u sklopu kampanje posjetio je danas Krapinu. Ondje je, među ostalim, komentirao i manju prometnu nesreću u kojoj je sudjelovao autobus koji tijekom kampanje koristi kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović. Autobus je zakačio osobni automobil i nije se zaustavio.

“Mi možemo isto unajmiti autobus, nije to neki trošak. Ne možemo se mjeriti s njima, naravno. To je nepraktično, razmetljivo je polijepiti svojim slikama autobus, još natrpaš unutra 30 HDZ-ovaca i to nazoveš štićenom kolonom.

Štićena osoba u kampanji treba biti u osobnom autu, u formaciji. Tada ima smisla da se kolona ne zaustavlja. Ovo je štićena horda.

Predsjednica je sjedila s 30 HDZ-ovaca u autobusu koji je širi od prosječne zagorske ceste”, kaže Milanović.

Komentirao je i činjenicu da se nitko iz kolone nije zasutavio na mjestu nesreće. Prema izjavi glasnogovornika HDZ-a, Zoltana Kaboka,  riječ je o proceduri: “Ljudi iz osiguranja su kazali da je sve učinjeno prema pravilima i kako se, zapravo, u takvim slučajevima, vozilo u kojem se nalazi štićena osoba, ne zaustavlja”, kazao je jučer Kabok.

Milanović tvrdi da za to ‘nema opravdanja’.

“Neobazrivo je, bezobzirno, ružno, nema opravdanja za to. Natrpati pol’ HDZ-a u autobus i začepiti sve zagorske arterije… I zato mi idemo po onoj staroj maksimi od Darka Rundeka iz pjesme ‘Duhovi’ o crvenoj Škodi. Mi imamo Škodu, po bregima juri, zavoji ko valcer bečki… Škoda je dosta”.

“Tu sam da od 5. siječnja sljedeće godine Hrvatsku učinim što je moguće normalnijom zemljom u kojoj se neće po brdima gurati ljude s ceste autobusom”, kaže Milanović.

Govoreći o  odluci Visokog prekšajnog suda koje je i praktično legalizirao uzvik “Za dom spremni”,  Milanović se  prisjetio svog sučeljavanja  s Plenkovićem  na prošlim parlamentarnim izborima.

“Mislim sve najgore o tome. Ja sam u televizijskoj debati s Plenkovićem 2016. godine, u kojoj se on kao tuljn izmotavao da odgovori na to pitanje, pred njim pročitao odluku Ustavnog suda u kojoj se objašnjava zašto je to pogrešno i krivo i toksično. On se pravio tuljan, pravio se da ne čuje. Tako se ponašala i gospođa Kitarović, rekao je Milanović.

 

Foto: Tomislav Petek/hina